Anadolu Ekmeği | Bazlama

Anadolu Ekmeği | Bazlama

Yazar :

Bazlama, Türk mutfağından bir ekmek türüdür. Ekmek olarak sadesi yüzyıllardır Türkler tarafından yapılır ve yenir. Farklı malzemeler kullanarak birçok farklı türü yapılabilir; kıymalı ve peynirli gibi. Özellikle Çukurova yöresinde çok meşhurdur. Sade türüne Samsun yöresinde Pıtpıt dadenilmektedir.Bazlama Anadolu’da özellikle de Orta Anadolu’da yaygın olarak yapılır. Daire şeklinde 20-25 cm kadar çaplı, 1 cm kadar kalınlıkta açılan hamurlar sac veya tandırda pişirilir. Bazı yörelerde (Niğde-Elazı...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Sarımsak aslında çok faydalı bir bitki olmasına rağmen kokusu yüzünden hak ettiği değeri bir türlü bulamamıştıYazıyı Oku

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

FACEBOOK