Yöresel Peynirlerimizin Özellikleri

Yöresel Peynirlerimizin Özellikleri

Yazar :

Abaza kökenli ailelerin yapmış olduğu Adapazarı ve Bolu yöresine ait bir peynirdir. Koyun, manda ve inek sütü karıştırılarak yapılır. 8 litre sütten yaklaşık 2 kilogram peynir elde ediliyor. Süt, peynir mayasıyla birlikte......Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Ayva Tatlısı - Tarçın Soslu

Ayva Tatlısı - Tarçın Soslu

Ayva tatlısı aşırı pratik olduğundan mutfağa ilk adım attığımda yapmaya başladığım tatlılardandır, meyveli tatYazıyı Oku

PIRASA MÜCVERİ

PIRASA MÜCVERİ

Evde yemek yoksa dolaba bir bakın pırasa var mı... Pırasa varsa yemeği olur, kavurması olur, omleti olur sarmaYazıyı Oku

Çilekli Muhallebi Tarifi

Çilekli Muhallebi Tarifi

Akışkan ve duru güzelliğiyle herkesin sevdiği ve yurt dışında dahi tanınan bir Türk Tatlı Markasıdır. BaklaYazıyı Oku

Mantarlı Pizza

Mantarlı Pizza

Malzemeler: 300 gr un (00 tercihen) 8 gr deniz tuzu 8 gr yaş maya 180 ml ılık su (40 -45 max) 100-150 gYazıyı Oku

Kabaklı Falafel Nasıl Yapılır?

Kabaklı Falafel Nasıl Yapılır?

Ara sıcaklar dediğimiz yemek tarifleri bulmak bazen zor olmakta. Bu durumda ben genellikle yabancı kaynaklı leYazıyı Oku

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ

Bitkisel protein bakımından çok zengin Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi, Seyir Kafe sayfamızda tüm ayrıntılarını iYazıyı Oku

SÜTLÜ PAMUK POĞAÇA TARİFİ

SÜTLÜ PAMUK POĞAÇA TARİFİ

Peynirli iç harçla hazırlanan Sütlü Pamuk Poğaça Tarifi, yapım aşamalarının tüm ayrıntılarını takip edeceğinizYazıyı Oku

Şakşuka Nasıl Yapılır? Şakşuka Tarifi

Şakşuka Nasıl Yapılır? Şakşuka Tarifi

Akdeniz bölgesinin en sevilen zeytinyağlılarının başında gelen şakşuka; domates, biber patlıcan gibi sebzeleriYazıyı Oku

Bir Haftada Probiyotik Turşu Tarifi

Bir Haftada Probiyotik Turşu Tarifi

Hazır turşular bir çok işlemden geçmiş ve içinde katkı maddeleri olabilen turşulardır. Bu yüzden bu paylaşımımYazıyı Oku

KEDİ DİLİ TRAMİSUNUZ 15 DAKİKADA HAZIR

KEDİ DİLİ TRAMİSUNUZ 15 DAKİKADA HAZIR

On beş dakikada tam kıvamında tremisu tarifi...Tremisu son yıllarda öğrendiğimiz gün ve akşam ikram listelerinYazıyı Oku

FACEBOOK