Geleneksel Lezzetler: Tahinli Çörek - Nokul

Geleneksel Lezzetler: Tahinli Çörek - Nokul

Yazar :

Tahinli çörek İç Anadolu'ya özgü bir lezzet olup, en çok Ramazan ayı içerisinde yapılır ve sevilerek tüketilir. Özellikle sahurda, yanında güzel bir kaşar peyniri ve çay varsa sofradaki diğer çeşitleri gözünüz bile görmez. Bu çörek Konya yöresinde genellikle ''yağlı ekmek'' şeklinde adlandırılıyor. Nokul ise Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle Sinop'ta çok yaygın yapılmakta olan ''kurabiyemsi'' bir çörek çeşidi....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Sağlıklı Besinler Kilo Vermenize Nasıl Engel Olur?

Sağlıklı Besinler Kilo Vermenize Nasıl Engel Olur?

Fazla kilo toplumun büyük bir kısmının ortak sorunu olmuş durumda. Bu nedenle de besinlerin zayıflama üzerindeYazıyı Oku

Yoğurtlu Kızartma

Yoğurtlu Kızartma

2 Adet Patates 1 Adet Patlıcan 1 Adet Kabak 1 Adet Kapya Biber 2 Adet Yeşil Biber Sıvıyağ Tuz 1 Kase YoYazıyı Oku

Pamuk Şekerden İçecek Tarfileri

Pamuk Şekerden İçecek Tarfileri

Yazın tam ortasından tam bir yaz postu blogda! Hem rengarenk, hem tatlı, hem de buzz gibi (ya da serin yazYazıyı Oku

Fermente Yeşil Erik Turşusu

Fermente Yeşil Erik Turşusu

Herkese iyi haftalar. Geçen sene ev yapımı sirke ve fermente işine merak sarmıştım. Ama paylaşım yapmak kısmeYazıyı Oku

Bol Peynirli Pizza Kıvamında Girit Kabak Fırında

Bol Peynirli Pizza Kıvamında Girit Kabak Fırında

Bu tarif diyet yapan ama canı pizza çekip yiyemeyenler için ideal. Peynir ve pizza sevenler ise zaten bayılacaYazıyı Oku

Kınalı Börülce Salatası

Kınalı Börülce Salatası

Börülce en güzel yaz sebzelerindendir. İzmir’li olarak çok severim ve sık yaparım. Ama maalesef İstanbul’da heYazıyı Oku

italyan sebze çorbası minestrone

italyan sebze çorbası minestrone

Sebze ve sebze katkılı çorbalar bizim evin kış sofralarından eksik olmaz. Eksik olmaz da kış geçti bahar geldiYazıyı Oku

Fransız Rivierası’nın tatları, kültürü ve atmosfer

Fransız Rivierası’nın tatları, kültürü ve atmosfer

Fransız Rivierası’nın tatlarını, kültürünü ve atmosferini özgün bir sentezle sunan La Petite Maison, İstinyePaYazıyı Oku

kebab

kebab

malzeme:500 gr orta yağlı kıyma 1 adet büyük soğan 2 adet sivri biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığıYazıyı Oku

Ekşili mahluta tarifi

Ekşili mahluta tarifi

Kırmızı mercimekle yapılan bu çorba değişik baharatlarla zenginleştirilerek yapılmış enfes bir lezzet. MercimYazıyı Oku

FACEBOOK