Bayat Ekmek Lavaşı

Bayat Ekmek Lavaşı

Yazar :

Malzemeler: İstenilen kadar bayat ekmek ılık su Sinangil Böreklik un Bayat ekmeklerinizin kabuklarını soyup hamur yagurma kabına alıyorsunuz.Ekmeklerin üzerini örtecek kadar ılık su ilave ediyorsunuz.Ve ekmeleri bulamaç haline gelene kadar içindeki su ile karıştırıyorsunuz.Sonra yavaş yavaş un ilave ediyorsunuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoguruyorsunuz.1 saat kadar dinlendiriyorsunuz.Ben bir gece önceden hazırlayıp hamuru mayalandıktan sonra buzdolanbına koydum ertesi gün hamurum ...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Çetin Altan, 1960’lara tarihlenen Milliyet’deki yazısında sofra adabı ziyaret muaşereti üzerine bilgiler paylaYazıyı Oku

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Bugün size harika bir poğaça tarifi vericem. Neden harika diyorum, çünkü poğaça yapmaya karar vermeniz ve poğaYazıyı Oku

Evde Pratik Lokum Tarifi

Evde Pratik Lokum Tarifi

Lokum çok lezzetli yapılabilen aynı zamanda yurt dışın turkish delight olarak bilinen meşhur tatlımız. Evde prYazıyı Oku

Muzlu Etimek Pastası

Muzlu Etimek Pastası

Muzlu etimek pastası, tadıyla ve görüntüsüyle tam bir pasta kıvamında oldu. O yüzden ona pasta dedim. Çünkü buYazıyı Oku

Bulgurlu Semizotu Yemeği

Bulgurlu Semizotu Yemeği

Önce semizotlarını güzelce ayıklayıp bol suda en az 2 kere iyice yıkıyoruz. Sonrasında iri iri doğrayıp hazırYazıyı Oku

BU DA TUZU Bİ “BERRY”: GOJİ BERRY

BU DA TUZU Bİ “BERRY”: GOJİ BERRY

Uzun sayılabilecek bir süre evden uzakta kaldığınızı farz edin. Bir gün aniden annenizi arıyorsunuz ve ertesiYazıyı Oku

Muhallebili Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muhallebili Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı olan muhallebili kadayıf tarifine ne dersiniz? Sıcak yaz günlerindYazıyı Oku

Dondurulmuş Limon ve Portakaldan Limonata

Dondurulmuş Limon ve Portakaldan Limonata

Limonatayı çok sık ve değişik şekillerde yapıyorum en sıkta derin dondurucuya elimin altında bulunan dilimleyiYazıyı Oku

ETLİ YAPRAK DOLMASI

ETLİ YAPRAK DOLMASI

Her yemek gibi Etli Yaprak Dolması da özen ve emek istiyor. Ben de gerekli özeni ve emeği vermeye hazırdım amaYazıyı Oku

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama ilk olarak 1981 yılında İstanbul Eminönü Mercan Yokuşunda kuruldu. Daha sonra KozyatağYazıyı Oku

FACEBOOK