Mantarlı Püreli Biftek

Mantarlı Püreli Biftek

Yazar :

Malzemeler: 6 tane dana biftek 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 tane orta boy patates 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı 12-13 tane taze orta boy mantar veya bir kutu konserve mantar 100 gr. rendelenmiş kaşarpeyniri Yeterince tuz Yapılışı: 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır ve bifteklerin herikitarafı rengi dönene kadar pişirilir.Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı bir tencerede ısıtılır.1 yemek kaşığı salça kavrulur ve 2-3 su bardağı sıcak su eklenir.Kızartılan etle...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

MANDALİNALI KEK TARİFİ

MANDALİNALI KEK TARİFİ

Pamuk gibi yumuşacık dokusu ve enfes aroması ile övgüler alacağınız Mandalinalı Kek Tarifi, ayrıntılı olarak tYazıyı Oku

FIREROOM

FIREROOM

Hafta sonları bazen birkaç mekana gittiğim oluyor doğru ama bu hafta sonu ziyaret ettiğim mekanlardan beni enYazıyı Oku

LAHMACUN İÇİ TARİFİ

LAHMACUN İÇİ TARİFİ

Lahmacun İçi Tarifi, evde kendi hazırlayacağınız malzeme ile içinize sinerek tüketeceğiniz sağlıklı bir öğün hYazıyı Oku

Kara Nohut (Mukaşer) Humusu

Kara Nohut (Mukaşer) Humusu

Siyah nohut yada eski adıyla Mukaşer Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş değerlerinden. Herşeyin beyazlaştırılıpYazıyı Oku

4 BEZELİ KOLAY BAKLAVA

4 BEZELİ KOLAY BAKLAVA

Son zamanların en hit bayram tatlısı Azime Aras'ın 4 bezeli kolay baklavası oldu.Bu tarifin benim sayfamda yerYazıyı Oku

Ayvalık Cunda'da Ne Yenir?

Ayvalık Cunda'da Ne Yenir?

Burası Orhan Veli’nin “Şiir yazıyorum. Şiir yazıp eskiler alıyorum. Eskiler verip musikiler alıyorum. Bir de rYazıyı Oku

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı lahana turşusunu hep lokantalarda yemeğe alışmışız ya, ben de bu sefer lokanta usulü yapmaya karar verYazıyı Oku

MISIR UNLU PALAMUT TARİFİ

MISIR UNLU PALAMUT TARİFİ

Balık sevenler için nefis bir mısır palamut balığı tarifimiz var bu gün. Palamutun bolca olduğu bu günlerde siYazıyı Oku

Yağlama / Kayseri Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır?

Yağlama / Kayseri Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Kayseri'nin meşhur yemeği Yağlama yapılması istenYazıyı Oku

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Malzemeler:500 Gr Tel Kadayıf,200 Gr Tereyağı,250 Gr Ceviz İçi Şerbeti için:4 Su Bardağı Su,4 Su Bardağı ŞekeYazıyı Oku

FACEBOOK