"Yumurtalı Sarmaşık (Acı Ot) Kavurması"

"Yumurtalı Sarmaşık (Acı Ot) Kavurması"

Yazar :

Sarmaşık (acı ot olarak da bilinir) bütün Ege ve Akdeniz havzasında bulunan makiliklerde, özellikle de böğürtlen çalılıklarının dibinde şubat-mart-nisan-mayıs aylarında mevsimsel olarak yeşeren yabani bir bitki. Ancak sadece Ege’de çok da sevilerek tüketilir. Tilki kuyruğu veya tilkişen adlarıyla da bilinen yabani kuşkonmaz ile birlikte karışık kavurması da çok lezzetlidir. Acı ot olarak anılmasının sebebi de kendisine has ve zeytin acısına benzer bir tadı olması....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Kebab Yağlı Kızarmış Tavuk Hiç Yediniz Mi?

Kebab Yağlı Kızarmış Tavuk Hiç Yediniz Mi?

Denizli‘de yolunuz Bayramyeri tarafında İkinci Ticari Yol‘a düştüğünde burnunuz kızarmış tavukçuların kokusunuYazıyı Oku

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir, hayatımızda ve sofralarımızda olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. En sağlıklısı olan evde peynir nasYazıyı Oku

Yağ Yakan 6 Kolay Ara Öğün

Yağ Yakan 6 Kolay Ara Öğün

Günde 4 saatten uzun süre aç kalmak kan şekerimizi düşürdüğünden ötürü metabolizmamızın yavaşlamasına sebep olYazıyı Oku

Erikli Galette

Erikli Galette

Erikli Galette tarifi nasıl yapılır videolu en kolay lezzetli tarif burada Galette her meyveyle yapılabileYazıyı Oku

Şekersiz Tam Buğday Unlu Kek Tarifi

Şekersiz Tam Buğday Unlu Kek Tarifi

Şekersiz yazan pek çok kekte şekerli pek çok malzeme kullanılarak normalden daha şekerli hale getirilir. Ama bYazıyı Oku

Kırmızı Erikli Turta

Kırmızı Erikli Turta

Takipçilerimden gelen istekler doğrultusunda sırada “Kırmızı Erikli” tarifler var. Mevsim itibari ile tezgâhlaYazıyı Oku

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

İtalya’nın dünyaya armağanı panna cotta, çikolatalı ve orman meyveli çeşitleriyle uzun yıllardır Beyoğlu ÖzsütYazıyı Oku

Tavuk Büryan

Tavuk Büryan

Malzemeleri 6 adet tavuk baget 1 soğan Tuz Sıcak su Pilavı İçin 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardaYazıyı Oku

LİMONLU KEK (HAZIR KEK LEZZETİNDE)

LİMONLU KEK (HAZIR KEK LEZZETİNDE)

Miss kokulu, dokusu harika ve yapılışı klasik keklere göre biraz daha farklı bir kek denemek isterseniz mutlakYazıyı Oku

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Kızartma sofralarımızın baş tacıdır bence. Her zaman davetlerimde çay yada yemek ve hatta kahvaltıda mutlakaYazıyı Oku

FACEBOOK