Hangi Balık Nasıl Yenmeli?

Hangi Balık Nasıl Yenmeli?

Yazar :

Izgara: En sağlıklı pişirme yöntemi, ızgaradır. Barbunya, kolyoz, sardalye, levrek, çipura, lüfer ve uskumru, ızgarası en lezzetli olan balıklardır. İyi bir ızgara için en çok dikkat edilmesi gereken nokta, ateşin çok kuvvetli olmamasıdır. Tava: Izgaradan sonra, belki de önce, tavada balık da en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Her ne kadar sağlık açısından pek tavsiye edilmese de, tavada cızırdayan hamsi, palamut ya da istavrit kokusu hepimizi cezbeder. Arada yemeye evet, ama sürekli...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

BU DA TUZU Bİ “BERRY”: GOJİ BERRY

BU DA TUZU Bİ “BERRY”: GOJİ BERRY

Uzun sayılabilecek bir süre evden uzakta kaldığınızı farz edin. Bir gün aniden annenizi arıyorsunuz ve ertesiYazıyı Oku

Evde Pratik Lokum Tarifi

Evde Pratik Lokum Tarifi

Lokum çok lezzetli yapılabilen aynı zamanda yurt dışın turkish delight olarak bilinen meşhur tatlımız. Evde prYazıyı Oku

Anjelik Erikli Galetta

Anjelik Erikli Galetta

Yufkadan bir tık kalınca ama kurabiyenin kıyırlığında bir hamur düşünelim.Lezzet Fransız mutfağından aman dediYazıyı Oku

MİNİKLER İÇİN MİNİK BAZLAMALAR

MİNİKLER İÇİN MİNİK BAZLAMALAR

Bazlama, bizim toplumumuzun mutfağında ekmeğe alternatif en sağlıklı, lezzetli ve pratik bir besin bana göre.Yazıyı Oku

FİNCANDA KADAYIF TATLISI

FİNCANDA KADAYIF TATLISI

Malzemeler: 250 gr kadayıf 100 gr margarin İçine: 1 su bardağı ceviz içi Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı şeYazıyı Oku

Gökçeada Damla Sakızlı Muhallebi

Gökçeada Damla Sakızlı Muhallebi

Barba Hristo Gökçeada Zeytinliköy’ün Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından birinde, bana göre Çanakkale GökçeaYazıyı Oku

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

İnsanların canı ara sıra tatlı çeker ve tam o esnada bulunduğunuz yerde tatlı ve tatlı satan yer yoktur ya daYazıyı Oku

Evde Erik Suyu Tarifi

Evde Erik Suyu Tarifi

Yine bir tarif yazısıyla selam a dostlar. :) Şimdi limonatayla başlamışken, kendimizi durdurmayalım ve tam gaYazıyı Oku

Sarı Kiraz Turşusu ve Kavurması

Sarı Kiraz Turşusu ve Kavurması

Yine bir turşu ile karşınızdayım. Geçen yaz dolapta az kalan sarı kirazdan🍒 evdekilerin tuhaf bakışları altınYazıyı Oku

Meşhur Filibe Köftecisi: 125 yıllık Köfte Geleneği

Meşhur Filibe Köftecisi: 125 yıllık Köfte Geleneği

Meşhur Filibe Köftecisi diye bir gerçek var dostlar. Bazı mekanlar vardır İstanbul‘un hafızası olan. Köfte kokYazıyı Oku

FACEBOOK