Aşure Pişirilmeye Bir Gün Öncede Başlanır

Aşure Pişirilmeye Bir Gün Öncede Başlanır

Yazar :

Aşure pişirilmeye bir gün öncede başlanır. Buğday biraz kaynatılır. Nohut ve kuru fasulye suya konur. Sabahleyin buğdayın üzerinde tutmuş olan kabuk kaşıkla alınır; kurdun kuşun hakkı olan bu kısım peşinen sahiplerine dağıtılmak üzere bahçelere, çatılara serpiştirilir. Sonra malzemeler yumuşayana kadar haşlanır. İçine diğer malzemeler eklenir. Tatlandırılır ve kaselere dağıtılır. Aşure pişirilirken bol bol dua etmek, yiyenlere şifa olmasını temenni etmek çok daha güzel olur. Aşurenin pişirildiği...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Börekçi geldi haaanımmm... Taze böreğim var. Yiyen memnun yemeyen bin pişmannnn... 😁 Üst tarafı çıtırYazıyı Oku

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Özel lezzeti ile fark yaratacağınız Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi, videolu anlatımıyla Seyir Kafe sayfamıYazıyı Oku

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Sarımsak aslında çok faydalı bir bitki olmasına rağmen kokusu yüzünden hak ettiği değeri bir türlü bulamamıştıYazıyı Oku

Kuru Meyveli Kek Tarifi

Kuru Meyveli Kek Tarifi

Enfes tatların bir araya geldiği Kuru Meyveli Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmuşturYazıyı Oku

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı Pek çoğumuz italyanca bilmemekteyiz fakat yemeklerini çok severiz. Bu durum da dili ve kültYazıyı Oku

ALTIN SÜT-ZERDEÇAL SÜT KARIŞIMI

ALTIN SÜT-ZERDEÇAL SÜT KARIŞIMI

Doğuda çok uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan zerdeçal , doğanın bir mucizesi Doğadaki iyileştirici özeYazıyı Oku

Siyez Buğdayı Lezzeti

Siyez Buğdayı Lezzeti

Gastronomi market ve restoran konseptini birleştiren Delimonti, mevsimsel ve doğal lezzetler sunuyor. MisafirlYazıyı Oku

Fırında kaşarlı mantar

Fırında kaşarlı mantar

1 paket mantar Rendelenmiş kaşar 1 kuru soğan 2-3 diş sarımsak Soğanları sarımsakla beraberYazıyı Oku

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Malzemeler 2 Su Bardağı İri Pilavlık Bulgur 2-3 Adet Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Yarım Paket KalçYazıyı Oku

FACEBOOK