Edirne Mutfağı / Edirne Cuisine

Edirne Mutfağı / Edirne Cuisine

Yazar :

Berfend BER - ( Resim : Satır Et ) Satır et yapılmak için kesilen kuzu’nun eti, buzdolabında artı 4 derecede iki gün bekletilir.Daha sonra özel bir satır ile tahta kütük üzerinde mercimek büyüklüğünde oluncaya kadar kıyılır. Hazırlanan 1 kg ete sadece 5 gram tuz atılır. Başka bir katkı maddesi karıştırılmaz. Çift taraflı tel ızgaraya pişmemiş hali ile 180 gram olarak konulan satır et, meşe kömüründe pişirilerek servis edilir....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Etli havuçlu pilav tarifi

Etli havuçlu pilav tarifi

Pilavlarımızdan bir pilav daha etli havuçlu pilav nefis havuç tadı ve eti ile bir başka tad alan pilav işte siYazıyı Oku

LEZZETLİ TATLININ ADI "NEVZİNE"

LEZZETLİ TATLININ ADI "NEVZİNE"

Yöresel tatlılar o kadar değişik ve çeşitli ki. Memleketimin her yöresinde birbirinden lezzetli tatlı ve tuzluYazıyı Oku

DENİZ KESTANESİ TATLISI

DENİZ KESTANESİ TATLISI

Nefis bir tatlı tarifimle geldim. Aslında kurabiye mi desem tatlı mı desem ismini bilemedim. Islak kurabiye tYazıyı Oku

Yoğurarak Hazırlanan Kısır Tarifi

Yoğurarak Hazırlanan Kısır Tarifi

Yoğurarak Hazırlanan Kısır Tarifi, Seyir Kafe sayfamızda tüm ayrıntılarını takip edeceğiniz videolu anlatımıylYazıyı Oku

Burçlar Hangi Yemekleri Sever ?

Burçlar Hangi Yemekleri Sever ?

Burçlar Hangi Yemekleri Sever? Burçların Yemek Zevkleri... Burçlar yemekler konusu astroloji tutkunları için mYazıyı Oku

Köftenin Hakkını Verin Bu Hatalara Düşmeyin

Köftenin Hakkını Verin Bu Hatalara Düşmeyin

Köftenin her bir cinsini tutkuyla seviyoruz; mutfakta sık sık bu tarife yer veriyoruz. Fakat köfte yapmak çokYazıyı Oku

Portakal Soslu Fırında Kızarmış Tavuk

Portakal Soslu Fırında Kızarmış Tavuk

En sevdiğim tariflerden birini sizlerle paylaşmak istedim. Tam da mevsimi gelmişken portakal ile pişmiş nefisYazıyı Oku

Yumurta Salatası Nasıl Yapılır?

Yumurta Salatası Nasıl Yapılır?

ildiğiniz gibi yumurta protein değeri açısından oldukça zengin bir besindir. Ancak marketten aldığımız yumurtaYazıyı Oku

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası

Süzme mercimek ise çocukluğumuzun çorbalarından. Eskiden blender olmadığı için çorba süzgeçten geçirilerek yapYazıyı Oku

Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma Tarifi

İkramlarınızın arasına katmanızı önerdiğimiz Kızarmış Dondurma Tarifi, pastane lezzetlerini evinize taşıyan saYazıyı Oku

FACEBOOK