Gaziantep Usulü Firik Pilavı

Gaziantep Usulü Firik Pilavı

Yazar :

Gaziantep mutfağına özgü bir yemek olan firik pilavı genellikle Gaziantep Oğuzeli yani Barak yöresine ait bir yemektir. Daha olgunlaşmamış buğdayların yeşilken toplanması ve kurutulmasıyla oluşturulur. Genellikle pişirilmiş Hindi ( culluk ) ve kuzu etinin yanında servis edilir. Tencerede eti haşlayın. Suyundan 3 su bardağı ayırın. Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Kuru soğanı kavurun. Firik, pilavlık bulgur ve salçaları koyun. 5 dakika daha kavurun....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Gökçeada’da Dondurma Nerede Yenir?

Gökçeada’da Dondurma Nerede Yenir?

Alomiya Cafe Restaurant markası Gökçeada‘da hem lezzetin hemde inanarak neler başarılabileceğinin hikayesidir.Yazıyı Oku

Kadınlar için sağlıklı besinler

Kadınlar için sağlıklı besinler

Yapılan araştırmalar bazı gıdaların yararlarına dikkat çekerken, birçok sağlık sorununu önlemeye yardımcı olduYazıyı Oku

Süt reçelli brownie tarifi

Süt reçelli brownie tarifi

Süt reçelli brownie tarifi süt reçelli brownie nasıl yapılır malzemeleri ve yapılış tarifi... Malzemeler:Yazıyı Oku

Harika Bir Kış Çayının İçerisinde Neler Olmalı

Harika Bir Kış Çayının İçerisinde Neler Olmalı

Soğuk kış günlerinde şu an içinde bulunduğumuz mevsim kış çayını içmeye zorunlu kılıyor.Vücut direncimizi artmYazıyı Oku

MAKARNA SALATASI

MAKARNA SALATASI

Malzemeler: 1/2 paket makarna(yüksük,kelebek) 1 kavanoz garnitür 7-8 adet kornişon turşu 1 su bardağı mayoYazıyı Oku

Çayın kahvenin yanı boş kalsın...

Çayın kahvenin yanı boş kalsın...

Gün içinde farkına varmadan neredeyse bir öğün kadar kalori alınan çay ve kahve yanını boş bırakma zamanı geldYazıyı Oku

Dondurmaya En Çok Yakışan Tatlılar

Dondurmaya En Çok Yakışan Tatlılar

Özsüt’ün geleneksel sütlü tatlılarının dondurmayla eşsiz uyumu, sıcak yaz günlerinde hafif tatlar arayanlarınYazıyı Oku

Muhallebi ile Revani Tarifi

Muhallebi ile Revani Tarifi

Yumuşak dokusu, çekici güzelliği ile Osmanlı Tatlıları arasında en güzel yere sahip muhallebi ile revaniyi birYazıyı Oku

Mıhlama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mıhlama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Mıhlama, kahvaltılarımız da severek yediğimiz, Karadeniz’in lezzetli peyniri ile yapılan muhteşem bir lezzettiYazıyı Oku

Kremalı Mantarlı Domates Çorbası

Kremalı Mantarlı Domates Çorbası

Ana yemeklerden yenilen en güzel yiyeceklerdir çorbalar. İnsanın içini ısıtır ve iştah açar. Çorbaların yapımıYazıyı Oku

FACEBOOK