Balın Faydası

Balın Faydası

Yazar :

Yenebilen 100 gram balın ortalama 17.2 gramı su, 82.3 gramı karbonhidrat ve 0.5 gramı da protein ve madensel maddelerden oluşmuştur. Görüldüğü gibi, bal temelde karbonhidrat sağlayan bir besindir. Baldaki karbonhidratların büyük çoğunluğu sindi­rimi gerektirmeyen glikoz ve früktoz dediğimiz monosakkaritlerdir. Şeker, iyi çiçek ballarında çok azdır. Ancak arılara şeker ve­rilerek yapılan ballarda şeker miktarı artar. Bu da balm bir sü­re sonra şekerleşmesine neden olur ....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Et’in Jönü Gürkan Şef'ten Kurban'da Lezzet Tüyolar

Et’in Jönü Gürkan Şef'ten Kurban'da Lezzet Tüyolar

Kurban kesilirken nelere dikkat etmek gerekir? Kurban kesilirken birkaç tane değişmeyen kural vardır. HayvaYazıyı Oku

Yumurtadan Ekmek olur mu? Oopsie Ekmeği

Yumurtadan Ekmek olur mu? Oopsie Ekmeği

Yıllardır duyarım ama yumurtadan ekmek yapımı hep saçma gelmiştir. Cloud bread, oopsie bread, karatay ekmeği,Yazıyı Oku

Fırında Orman Kebabı Tarifi

Fırında Orman Kebabı Tarifi

Fırın torbasında pişirilen Orman Kebabı Tarifi, tüm ayrıntılarını izleyeceğiniz videolu anlatımıyla sayfamızdaYazıyı Oku

Tütsülenmiş Gevrek Kuzu Kaburgası

Tütsülenmiş Gevrek Kuzu Kaburgası

Brasserie anlayışını kendine has bir yaklaşımla hayata geçiren Monochrome; yemek yemeyi keyif haline getiren aYazıyı Oku

Sütlü cevizli kadayıf tarifi

Sütlü cevizli kadayıf tarifi

Sütlü cevizli tel kadayf tarifi. Kurban bayramı yaklaşıyor bayramlık tatlı olarak tel kadayıf yapabilirsiniz.Yazıyı Oku

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi

3 tane yufka ile 30 adet börek yapılan Hazır Yufkadan Rulo Börek Tarifi bilgilerinize sunulmuştur. Patates veYazıyı Oku

Ekler pasta tarifi

Ekler pasta tarifi

Ekler pastayı bilmeyen ve tadına bakmayan yoktur ekler pasta nasıl yapılır bu harika lezzet tarifi işte size eYazıyı Oku

Steak Hakkında Her Şey

Steak Hakkında Her Şey

Ülkemizde son zamanlarda bir steak furyasıdır gidiyor. Bir biri ardına açılan Steak House’ların dolup taşması,Yazıyı Oku

Daha fazla vakit kaybetmeden tanışın: Hünnap

Daha fazla vakit kaybetmeden tanışın: Hünnap

Eylül ve Ekim aylarında taze olarak bulunabilen, yılın geri kalanında ise kuru olarak tüketilen hünnabın faydaYazıyı Oku

Piliç alırken ve pişirirken dikkat!

Piliç alırken ve pişirirken dikkat!

Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini tavuk eti, insan sağlığına yararlı olduğu kadar, düşükYazıyı Oku

FACEBOOK