ISIRGAN VE KARIŞIK OTLU GÖZLEME (DAĞYENİCE KÖYÜ)

ISIRGAN VE KARIŞIK OTLU GÖZLEME (DAĞYENİCE KÖYÜ)

Yazar :

Malzemeler: * Dağyenice köyüne ait kurutulmuş 3-4 tane yufka * Kızartmak için tava veya saç * Yağlamak için tereyağ veya sıvı yağ İç Malzemesi: * 500 gr yıkanmış ince kıyılmış ısırgan otu ( karışık ot çeşitleri) * 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ * 1 tane ince kıyılmış kuru soğan * 1 yemek kaşığı salça * 250 gr lor peyniri veya normal böreklik peynir * Tuz, baharat Yapılışı: * Önceden yapılmış kurutulmuş üçgen yufkaları suda ıslayın * Islanan yufkaları temiz bir bez üzerine koyun bekletin...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

FIREROOM

FIREROOM

Hafta sonları bazen birkaç mekana gittiğim oluyor doğru ama bu hafta sonu ziyaret ettiğim mekanlardan beni enYazıyı Oku

LAHMACUN İÇİ TARİFİ

LAHMACUN İÇİ TARİFİ

Lahmacun İçi Tarifi, evde kendi hazırlayacağınız malzeme ile içinize sinerek tüketeceğiniz sağlıklı bir öğün hYazıyı Oku

MANDALİNALI KEK TARİFİ

MANDALİNALI KEK TARİFİ

Pamuk gibi yumuşacık dokusu ve enfes aroması ile övgüler alacağınız Mandalinalı Kek Tarifi, ayrıntılı olarak tYazıyı Oku

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı lahana turşusunu hep lokantalarda yemeğe alışmışız ya, ben de bu sefer lokanta usulü yapmaya karar verYazıyı Oku

Yağlama / Kayseri Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır?

Yağlama / Kayseri Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Kayseri'nin meşhur yemeği Yağlama yapılması istenYazıyı Oku

Hücre tahribatını engelleyen besinler var!

Hücre tahribatını engelleyen besinler var!

Sebzelerin gücü adına! İnsan DNA'sını doğrudan etkileyen ve olumlu yönde geliştiren sebzeler olduğunu söyleyenYazıyı Oku

MISIR UNLU PALAMUT TARİFİ

MISIR UNLU PALAMUT TARİFİ

Balık sevenler için nefis bir mısır palamut balığı tarifimiz var bu gün. Palamutun bolca olduğu bu günlerde siYazıyı Oku

4 BEZELİ KOLAY BAKLAVA

4 BEZELİ KOLAY BAKLAVA

Son zamanların en hit bayram tatlısı Azime Aras'ın 4 bezeli kolay baklavası oldu.Bu tarifin benim sayfamda yerYazıyı Oku

Lezzetli Aşure Nasıl Yapılır?

Lezzetli Aşure Nasıl Yapılır?

Aşure, lezzeti kadar manevi değeriyle de mutfaklarımızda çok ayrı bir yere sahip. Tarihi Hz Nuh Peygambere dayYazıyı Oku

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Malzemeler:500 Gr Tel Kadayıf,200 Gr Tereyağı,250 Gr Ceviz İçi Şerbeti için:4 Su Bardağı Su,4 Su Bardağı ŞekeYazıyı Oku

FACEBOOK