ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Yazar :

Malzemeler: * 1 su bardağı iti pilavlık bulgur * 1,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa çeşme suyu) * 1 yemek kaşığı tereyağ * 2 yemek kaşığı tel şehriye veya arpa şehriye * Tuz, karabiber Yapılışı: * Pilav tenceresinin altını yakın * Tencerenin içine yağı koyun * Yağ kızınca şehriyeleri içine koyun * Tahta bir kaşıkla iyice kavurun * Rengi kahverengine dönsün * Kavrulan şehriye den süslemek için 1 kaşık alın * Bir tabak içinde süslemek için bekletin * Şehriyenin üzerine bulguru koy...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TARHANA ÇORBASI TARİFİ Malzemeler: 1 Su Bardağı Toz Tarhana 7,5 su bardağı sıcak et suyu (1 adet et su tablYazıyı Oku

KUDRET NARI NASIL HAZIRLANIR

KUDRET NARI NASIL HAZIRLANIR

Kudret narı şekil itibarıyla baktığımızda çevremizde gördüğümüz meyvelerden oldukça farklıdır. Olgunlaşmış halYazıyı Oku

Tavuk Suyuna Yoğurt Çorbası

Tavuk Suyuna Yoğurt Çorbası

Türk Mutfağının bu klasik çorbasını kim sevmez. Gripten yattığım şu günlerde mümkün olduğunca yediklerime özenYazıyı Oku

KEFİR MAYALAMA VE KEFİR HALKKINDA

KEFİR MAYALAMA VE KEFİR HALKKINDA

Kefir hakkında yazılanlar çizilenler,konuşulanlar hep olumlu yönde...Bana doktorumun kemik erimesi için önerdiYazıyı Oku

Mantarlı Karnıyarık Tarifi

Mantarlı Karnıyarık Tarifi

Hafif sıcak günlerde yenilecek ve ekmek batırabileceğiniz nefis bir yemektir karnıyarık. Patlıcan bostandan, kYazıyı Oku

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Çok beğenerek sofralarınızda sıkça yer vereceğiniz Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi, sade ve basit anlatımı ileYazıyı Oku

ISPANAKLI BÖREK VE BÖREK SOSU

ISPANAKLI BÖREK VE BÖREK SOSU

Sosundan dolayı durdukça yumuşayan kurumayan börek. Ispanak böreği zaten çok set olmaz durdukça yumuşar fakatYazıyı Oku

Üç çikolatalı cevizli brownie tarifi

Üç çikolatalı cevizli brownie tarifi

Ceviz kalp ve kemik sağlığını korur, kilo kontrolüne yardımcı olur. ;) Üç çikolatalı cevizli brownie tarifiYazıyı Oku

AZICIK DA BUNU TANIYALIM: PİRİNÇ

AZICIK DA BUNU TANIYALIM: PİRİNÇ

Türk mutfağının herhalde en çok kabul gören yemeğidir pilav. Yani demek istediğim pek tartışılan bir konu değiYazıyı Oku

PİSSİK YUMACI (EN PRATİK YEMEK)

PİSSİK YUMACI (EN PRATİK YEMEK)

Doğu yöresinde sıkça yapılan ve daha çok öğlen saatlerinde hazırlanması pratik olan bu yemeğin bir de öyküsü vYazıyı Oku

FACEBOOK