Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Yazar :

ramazan pidesi tarifi: Ramazan pidesi yapımında, ilk olarak unu ,geniş ve derin bir yoğurma kabına alıyoruz.Ortasını havuz gibi açıp önce mayayı,toz şekeri daha sonrada ılık sütü ilave ediyoruz. Mayanın ve şekerin iyice erimesi için karıştırıyoruz. Daha sonra tuzu, tereyağı ve yumurtanın akını ilave edip onları da karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş karışıma dahil ederken, hamurun kıvamına göre azar azar da ılık su ekliyoruz. Hamur işlerinin lezzeti ve güzel kabarması, hamurun güzel yoğrulmasına bağlıdır. Ramazan pidesi hamurunu da iyice yoğuruyoruz. Hepimizin bildiği ''kulak memesi yumuşaklığı'' tabiri ramazan pidesinde de geçerli. Bu kıvama geldiğinde, kabın üstünü,streç folyoyla kapatıp,sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletiyoruz.Ortamın ısısına göre bu süre uzayabilir....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Üsküp Köfte

Üsküp Köfte

Üsküp köfteyi ilk kez, çok kıymet verdiğim ve çok sevdiğim arkadaşlarım için hazırladım. Hepsi çok beğendi, amYazıyı Oku

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

İnsanı kendisine çeken ve gerçekten güzel görünen bir kek. Çikolatanın büyüleyici tadı, cevizin kıyır tadı veYazıyı Oku

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı nasıl yapılır yaz pilavı diğer pilavlaından farkı nedir işte sizlere bu yaz günlerinden yapacağınızYazıyı Oku

Mikla Dünyanın En İyi 50 Restoranı Listesinde

Mikla Dünyanın En İyi 50 Restoranı Listesinde

İspanya Bilbao’da 19 Haziran 2018 gecesi gerçekleştirilen törende 44. sırada açıklanan Mikla Dünyanın En İyi 5Yazıyı Oku

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı İçi tel kadayıflı şekerpare tatlısı tarifi özellikle bayram ikramlıklarıYazıyı Oku

Taze Meyve ve Yoğurtlu Yaz Pudingi

Taze Meyve ve Yoğurtlu Yaz Pudingi

Hem pratik hem de mükemmel bir taze meyve ve yoğurtlu yaz pudingi ile tanıştırayım sizi. Yoğurtlu yaz pudingi,Yazıyı Oku

KIYMALI PUF POĞAÇA

KIYMALI PUF POĞAÇA

MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru(instat) maya 1 yumurta 1 yemek kaşığıYazıyı Oku

Yarma Aşı Çorbası Tarifi

Yarma Aşı Çorbası Tarifi

İçinizi ısıtan ve soğutan şahane yöresel çorbalarımız Dünya’da meşhurdur. Yöresel diyoruz çünkü yörelerimizdeYazıyı Oku

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenliğe ilişkin en eski belgeler Avrupa’da M.Ö 6. yy’a kadar dayanıyor. Yani karşımızda oldukça eski veYazıyı Oku

Lakerda nasıl yapılır?

Lakerda nasıl yapılır?

Bazen bildik, tanıdık yemeklerden uzaklaşıp yeni tatlar denemek gerekir. Balık konusunda, yeterli bir mutfak kYazıyı Oku

POPÜLER BLOGLAR

FACEBOOK