Sahur ve iftar için Yöresel Boşnak Böreği Tarifi

Sahur ve iftar için Yöresel Boşnak Böreği Tarifi

Yazar :

Yöresel Boşnak Böreği Tarifi Hamurumuzu hazırlayacağımız kabın içerisine unu alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim. Ilık su ile yoğurmaya başlayalım. Çok yumuşak bir hamur yoğurmamız gerektiğini unutmayın. Hala elimize yapışıyor olması gerekiyor hamurun, hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim. Bezenin birisini mutfak tezgahının üzerine alarak elimiz ile açalım. Bu sırada bir tavanın içerisinde tereyağı ve kaymağı eritelim. Elimiz ile biraz açtığımız hamurun içerisine erittiğimiz tereyağı ve kaymak ılıyınca 2-3 yemek kaşığı kadar hamurun üzerine dökelim. Döktüğümüz yağı elimiz ile hamurun her yerine sürelim. Ardından hamuru döne döne çekerek uzatalım. Resimler bu aşamada size yardımcı olacaktır. Yufka boyutunda hamurumuzu açalım ve kenarlarına iç harcımızı dökelim. Ardından yine...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

İşte size hiç düşünmeden misafirlerinize ya da ev halkına yapabileceğiniz enfes bir çorba.....SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBYazıyı Oku

FACEBOOK