ızgarada antrikot  pişirmenin püf noktaları

ızgarada antrikot pişirmenin püf noktaları

Yazar :

Genel olarak antrekot ızgara sert olur diye bilinir. Ama antrekot, eğer doğru biçimde dinlendirilir, ızgara yapmak üzere doğru olarak hazırlanırsa ve en önemlisi de doğru yöntemle pişirilirse hiç de sert olmaz. Antrekot sığırın omuzbaşı kısmında, gerdanla bel arasında bulunan bölümünden çıkarılır. Lif yapısı farklı iki bölümden oluşur ve bu iki bölümü bir yağ parçası ayırır. Bu iki bölümün sertlik dereceleri bile birbirinden farklıdır. Belki çok basit bir tarif, ızgara antrekot tarifi de paylaşılır mıymış ? diye düşünebilirsiniz. Ancak her şeyin bir ilki olduğunu, mutfakta yeni olanların varlığını düşünürsek her türlü tarif paylaşılması gerekir diye düşünüyoruz. Bu tarifte verdiğimiz basit ama önemli püf noktalarını her türlü et, balık ve tavuk ızgaralarında...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Fermente Salatalık ve Biber Turşusu

Fermente Salatalık ve Biber Turşusu

Bir nefes alma molası verdim ve hemen Fermente Turşu tarifini yazdım. Hemen hemen hepsi aynı sistemde yapıYazıyı Oku

Açlıkla Susuzluk Karıştırılır Mı?

Açlıkla Susuzluk Karıştırılır Mı?

Bu dönemde çevremizde diyete ve spora başlayanların sayısı hızla artarken, Waternet Sağlıklı Beslenme Uzmanı DYazıyı Oku

Yağ Yakan 6 Kolay Ara Öğün

Yağ Yakan 6 Kolay Ara Öğün

Günde 4 saatten uzun süre aç kalmak kan şekerimizi düşürdüğünden ötürü metabolizmamızın yavaşlamasına sebep olYazıyı Oku

Patlıcanlı Karabuğday Pilavı

Patlıcanlı Karabuğday Pilavı

Son dönemin en trend besinlerinden birisi de karabuğday ama sanırım kendisini biraz yanlış tanıyoruz. ÖnceliklYazıyı Oku

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Peynir, hayatımızda ve sofralarımızda olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. En sağlıklısı olan evde peynir nasYazıyı Oku

Kızılcık Reçeli

Kızılcık Reçeli

Kızılcığın sağlık açısından bu kadar faydalı olmasının en önemli sebebi içerdiği zengin miktardaki vitamin, miYazıyı Oku

Kebab Yağlı Kızarmış Tavuk Hiç Yediniz Mi?

Kebab Yağlı Kızarmış Tavuk Hiç Yediniz Mi?

Denizli‘de yolunuz Bayramyeri tarafında İkinci Ticari Yol‘a düştüğünde burnunuz kızarmış tavukçuların kokusunuYazıyı Oku

KAVANOZ KURABİYESİ

KAVANOZ KURABİYESİ

Bu kurabiyeyi yapıp kavanoza koyun ve 2-3 ay boyunca kahveye, çaya gelen misafirlerinize gönül rahatlığıyla suYazıyı Oku

Erikli Galette

Erikli Galette

Erikli Galette tarifi nasıl yapılır videolu en kolay lezzetli tarif burada Galette her meyveyle yapılabileYazıyı Oku

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Ege şehirlerinde çok yapılır Kabak Çiçeği Dolması. Ege’ye tatile giden biri Kabak Çiçeği Dolması fotoğrafı payYazıyı Oku

FACEBOOK