Soslu dana ızgara tarifi

Soslu dana ızgara tarifi

Yazar :

LEZZETLİ SOSLU IZGARA DANA ETİ Malzemesi: 4 kalın dilim ızgaralık biftek Sos: 2 doğranmış dolmalık biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet sardalye balığı, (konserve, yıkanmış, doğranmış,) 1/2 bardak sirke 3-4 diş sarmısak, 2 defne yaprağı, tuz, karabiber, 1 çorba kaşiğı un 2 bardak et suyu, 1 çorba kaşığı salatalık turşusu 1 çorba kaşığı kapari Hazırlanışı: Zeytinyağında ayıklanmış, küçük doğranmış dolmalık biberleri kızartın. Sardalyeyi ve sirkeyi tavaya katın. Sarmısağı, defne yaprağını, tuzu, biberi ilave edin. Sirke çektiği zaman unu serpip kahverengileştirin. Sonra yavaş yavaş et suyunu katın. İyice karıştırın. 30 dakika çok kısık ateşte demlendirin . Servisten 10 dakika önce turşuyu ve kapariyi katın. Sosu, etleri ızgara yaparken sıcak olarak muhafaza edin....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Evde Kolay Sarımsak Kullanmak ( Soymak )

Evde Kolay Sarımsak Kullanmak ( Soymak )

Kolay kullanabilirlik açısından devamlı yazacağımı söylemiştim … Kışın ve daha bittikçe evde hem lezzet hemdeYazıyı Oku

Evde Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Evde Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Her başı sağlık değil mi? Sevdiklerimize veya çocuklarımıza sağlıksız ürünler yedirmek istemeyiz. Bu nedenle eYazıyı Oku

FACEBOOK