CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA

CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA

Yazar :

Malzemeler: 100 gr. yumuşak margarin 1 çay baradğı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 yumurta ( sarısı üzeri için ) 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz Aldığı kadar un Açmak için; 50 gr. yumuşak margarin İç malzemesi; ceviz ve haşhaş Yapılışı: Yoğurma kabına ılık süt,ılık su ve sıvıyağı alıp,karıştırın. Mayayı ilave edip,üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri dökün ve karıştırın. 5-10 dakika mayanın kabarması için bekletin. 100 gr. yumuşak margarini, 1 yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru eşit olarak 6 bezeye ayırın. Bezeleri açmak için; 50 gr. yumuşak margarin kullanılacak....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Malzemeler 2 Su Bardağı İri Pilavlık Bulgur 2-3 Adet Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Yarım Paket KalçYazıyı Oku

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Sarımsak aslında çok faydalı bir bitki olmasına rağmen kokusu yüzünden hak ettiği değeri bir türlü bulamamıştıYazıyı Oku

FACEBOOK