NEFİS ENGİNARLI YEŞİL PİLAV (Ege bölgesi)

NEFİS ENGİNARLI YEŞİL PİLAV (Ege bölgesi)

Yazar :

Malzemeler: * 1 kase sıcak suda ıslatılmış pilavlık pirinç * 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ İç Malzemesi: * 2 tane küp küp doğranmış enginar * 1 tane küçük doğranmış kırmızı yağ biberi * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz * 1/2 demet ince kıyılmış dereotu * 1/2 demet ince kıyılmış taze nane * 2 demet ince kıyılmış yeşil soğan * Tuz, karabiber Yapılışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dk. bekletin * Pirinci süzün * Bütün yeşillikleri, kırmızı biberi ve enginarı doğrayın * Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve kızdırın * Yağ miktarı çeşidi size kalmıştır. * Tuz ve baharat size kalmıştır. * Kızan yağa enginarları ve doğranmış malzemeleri koyun * 10 dk. kızgın yağda kavurun * Kavurma işlemi bitince pirinci atın ve onuda kavurun * Pirinçler saydamlaşana kadar kavur...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Peynirli Patates Topları Tarifi

Peynirli Patates Topları Tarifi

Kahvaltı, ara öğün ya da çay saatleri için Peynirli Patates Topları Tarifi ile yapacağınız sıcak atıştırmalıklYazıyı Oku

Çilekli Pamuk Muffin

Çilekli Pamuk Muffin

Çilekli pamuk muffin, minik şeflerimle pazar günü mutfak etkinliğimizdi. Mutfakta birlikte vakit geçirmeyeYazıyı Oku

Fırında Yoğurt Soslu Tavuk Yemeği-Videolu Tarif

Fırında Yoğurt Soslu Tavuk Yemeği-Videolu Tarif

Her türlü tavuk eti ile yapabileceğiniz pratik fırında tavuk yemeği. Yoğurt ile tavuğun bir araya geldiğindYazıyı Oku

Hazır Yufkadan Milföy Tadında Börek Tarifi

Hazır Yufkadan Milföy Tadında Börek Tarifi

Puf puf kabaran ve çıtır lezzette Hazır Yufkadan Milföy Tadında Börek Tarifi, videolu ve yazılı anlatımlarıylaYazıyı Oku

Kahvaltı Dürümü Tarifi

Kahvaltı Dürümü Tarifi

Kahvaltı dürümü tarifi. Ramazanda sahurda rahatlıkla tüketebileceğiniz kahvaltı tarifi sahurda ne yesem tok tuYazıyı Oku

Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Yapılışı basit, malzemesi az, lezzeti çok bir çorba tel şehriye çorbası. Bana hep ananemi hatırlatır. O nedenlYazıyı Oku

Kremalı Yumuşak Çörek Tarifi

Kremalı Yumuşak Çörek Tarifi

MALZEMELER Sünger malzemeleri Çeyrek bardak su 2 çay kaşığı maya 1 tatlı kaşığı şeker 3 yumurta sarısıYazıyı Oku

Yuvalama Çorbası Tarifi

Yuvalama Çorbası Tarifi

MALZEMELER 400 gr kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut Su Tuz, karabiber Yuvalama için; 150 gr kıYazıyı Oku

İyi Bir Yemek Fotoğrafı Nasıl Anlaşılır?

İyi Bir Yemek Fotoğrafı Nasıl Anlaşılır?

Reklamlarda, sosyal medyada, hayatımızın her noktasında sürekli yemek fotoğrafları görüyoruz. Yeme-içme sektörYazıyı Oku

2017 İftar Menüsü

2017 İftar Menüsü

Hayırlı Bereketli İftarlar ... Bu akşam ilk ,ilk iftarımızı açacağız inşallah ,ilk iftar menü önerYazıyı Oku

FACEBOOK