NEFİS ENGİNARLI YEŞİL PİLAV (Ege bölgesi)
Yazar : Annemineli
Malzemeler: * 1 kase sıcak suda ıslatılmış pilavlık pirinç * 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ İç Malzemesi: * 2 tane küp küp doğranmış enginar * 1 tane küçük doğranmış kırmızı yağ biberi * 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz * 1/2 demet ince kıyılmış dereotu * 1/2 demet ince kıyılmış taze nane * 2 demet ince kıyılmış yeşil soğan * Tuz, karabiber Yapılışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dk. bekletin * Pirinci süzün * Bütün yeşillikleri, kırmızı biberi ve enginarı doğrayın * Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve kızdırın * Yağ miktarı çeşidi size kalmıştır. * Tuz ve baharat size kalmıştır. * Kızan yağa enginarları ve doğranmış malzemeleri koyun * 10 dk. kızgın yağda kavurun * Kavurma işlemi bitince pirinci atın ve onuda kavurun * Pirinçler saydamlaşana kadar kavur...Yazıyı Oku