krem karamel tarifi

krem karamel tarifi

Yazar :

Krem karamel, Fransız mutfağının en yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde tüketilen bir süt tatlısı. Şekerli süt ve yumurta karışımının, karamelize edilmiş şeker üzerinde ve özel kaplarda düşük ısıda kestirilmesi ile yapılır. Özel kalıpları vardır. Ama sufle kalıpları içinde de yapılabilir. Kalıp sıkıntısı olanlar tarifteki yönteme bağlı kalarak fırına dayanıklı daha büyük kaplarda hazırlayıp dilimleyerek sunabilirler. Yalnız büyük kalıpta yapıldığı zaman bir kerede tamamını tüketmek daha doğru olur. Çünkü kalıptan çıkardıktan sonra saklamak, krem karamelin bütün özelliğini kaybettirebilir. Hazırlaması biraz zahmetli gibi görünebilir ama bir kere yaptıktan sonra hiç de zor olmadığını görebilirsiniz....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Evde Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Evde Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Her başı sağlık değil mi? Sevdiklerimize veya çocuklarımıza sağlıksız ürünler yedirmek istemeyiz. Bu nedenle eYazıyı Oku

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı Pek çoğumuz italyanca bilmemekteyiz fakat yemeklerini çok severiz. Bu durum da dili ve kültYazıyı Oku

FACEBOOK