Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği

Yazar :

kıymalı su böreği tarifi: Başlangıçta kıymalı su böreği için önce unu bir kabın içine koyun ve ortasını açarak, beş adet yumurtayı kırın yalnız yumurtaları yarım saat önceden buzdolabından çıkarmayı unutmayın, iki kaşık tuz ekleyin, yumurtaları çırpar gibi biraz karıştırdıktan sonra bir kaşık yağınızdan ilave edin ve yavaş yavaş hamuru yoğurmaya devam edin. Hamuru kulak memesi kıvamından daha sert kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra nemli bezin altında 30 dakika dinlenmeye bırakın.Kıymalı su böreği içini hazırlamayalım. Tencere içine iki kaşık sıvı yağ koyun sonra kıymayı ilave edin, kıyma suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin.Kıyma suyunu çektikten sonra ince ince doğradığımız iki adet kuru soğan, karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra soğanlar iyice pişene kadar karıştın....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı nasıl yapılır yaz pilavı diğer pilavlaından farkı nedir işte sizlere bu yaz günlerinden yapacağınızYazıyı Oku

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

İnsanı kendisine çeken ve gerçekten güzel görünen bir kek. Çikolatanın büyüleyici tadı, cevizin kıyır tadı veYazıyı Oku

Üsküp Köfte

Üsküp Köfte

Üsküp köfteyi ilk kez, çok kıymet verdiğim ve çok sevdiğim arkadaşlarım için hazırladım. Hepsi çok beğendi, amYazıyı Oku

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı İçi tel kadayıflı şekerpare tatlısı tarifi özellikle bayram ikramlıklarıYazıyı Oku

Mikla Dünyanın En İyi 50 Restoranı Listesinde

Mikla Dünyanın En İyi 50 Restoranı Listesinde

İspanya Bilbao’da 19 Haziran 2018 gecesi gerçekleştirilen törende 44. sırada açıklanan Mikla Dünyanın En İyi 5Yazıyı Oku

Taze Meyve ve Yoğurtlu Yaz Pudingi

Taze Meyve ve Yoğurtlu Yaz Pudingi

Hem pratik hem de mükemmel bir taze meyve ve yoğurtlu yaz pudingi ile tanıştırayım sizi. Yoğurtlu yaz pudingi,Yazıyı Oku

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenliğe ilişkin en eski belgeler Avrupa’da M.Ö 6. yy’a kadar dayanıyor. Yani karşımızda oldukça eski veYazıyı Oku

KIYMALI PUF POĞAÇA

KIYMALI PUF POĞAÇA

MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru(instat) maya 1 yumurta 1 yemek kaşığıYazıyı Oku

Yarma Aşı Çorbası Tarifi

Yarma Aşı Çorbası Tarifi

İçinizi ısıtan ve soğutan şahane yöresel çorbalarımız Dünya’da meşhurdur. Yöresel diyoruz çünkü yörelerimizdeYazıyı Oku

Bursa’da Tandır Nerede Yenir?

Bursa’da Tandır Nerede Yenir?

Selçuk Restaurant ile ilgili içimde taşıdığım duygu yoğunluğunu en samimi bir dille bugün size aktarmaya çalışYazıyı Oku

FACEBOOK