zeytinyağlı taze börülce yemeği

zeytinyağlı taze börülce yemeği

Yazar :

Börülce, tıpkı taze fasulye gibi baklagiller familyasından bir bitki. Aynen taze fasulye gibi pişirme yöntemleri de hemen hemen aynı. Tanelerin dış kabuğa bağlandığı noktada siyah bir haresi olduğu için bazı yörelerimizde “karnıkara” olarak adlandırılıyor. Ülkemizde en yoğun olarak ege bölgesinde tüketiliyor ve bu bölgelerde börülce olarak biliniyor. Adana ve çevresinde ise “acebek” olarak adlandırılıyor. Kuru börülce de tazesinde olduğu gibi kuru fasulye pişirme yöntemleriyle pişiriliyor. İç ege’de kuru börülceli tarhana çorbası da çok yaygın olarak hazırlanan özel lezzetlerden biri. Merak edenler ve denemek isteyenler için tarifi burada....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Yemek Sosları Masum mu?

Yemek Sosları Masum mu?

Yemeğinizi tatlandırmak adına yaptığınız küçük dokunuşların gizli şeker kaynağı olabileceğini biliyor muydunuzYazıyı Oku

Daha fazla vakit kaybetmeden tanışın: Hünnap

Daha fazla vakit kaybetmeden tanışın: Hünnap

Eylül ve Ekim aylarında taze olarak bulunabilen, yılın geri kalanında ise kuru olarak tüketilen hünnabın faydaYazıyı Oku

Sofralarınızdaki asaleti tamamlıyor

Sofralarınızdaki asaleti tamamlıyor

Dünyanın en değerli yemek takımı Fine Pearl ile klasik yemek takımı anlayışına farklı bir boyut kazandıran KarYazıyı Oku

Havuçlu Lokum Tarifi

Havuçlu Lokum Tarifi

Sizleri enfes bir atıştırmalık tatlı olan Havuçlu Lokum Tarifi ile buluşturuyoruz. Yapımı ve malzemeleri kolayYazıyı Oku

Ekler pasta tarifi

Ekler pasta tarifi

Ekler pastayı bilmeyen ve tadına bakmayan yoktur ekler pasta nasıl yapılır bu harika lezzet tarifi işte size eYazıyı Oku

Gürcü pastası tarifi

Gürcü pastası tarifi

Malzemeler 9 adet yumurta 3 su bardağı tozşeker 2 paket vanilya 200 gram margarin (1 paket 250 gram) 1 suYazıyı Oku

Kokoreçci Önder Usta’dan Süt Kuzu Kokoreç

Kokoreçci Önder Usta’dan Süt Kuzu Kokoreç

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımızdan Kokoreçci Önder Usta‘dan davet aldım. Denizli Bayramyeri’nde İkYazıyı Oku

Piliç alırken ve pişirirken dikkat!

Piliç alırken ve pişirirken dikkat!

Kaliteli protein, düşük yağ ve vitamin-mineral zengini tavuk eti, insan sağlığına yararlı olduğu kadar, düşükYazıyı Oku

Diş Şeklinde Yaş Pasta Yapımı

Diş Şeklinde Yaş Pasta Yapımı

Merhabalar, Özel günlerinize renk katacak çok özel bir tarifim ile sizlerleyim. Bugün şeker hamuru kullanarYazıyı Oku

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi

Fazla zaman harcamadan yapacağınız kebap lezzetinde Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi, Seyir Kafe sayfamızda viYazıyı Oku

FACEBOOK