Yaş tarhana yapılışı, saklanması  ve pişirilmesi

Yaş tarhana yapılışı, saklanması ve pişirilmesi

Yazar :

YAŞ TARHANA TARİFİ KURUTULMADAN YAPILIP SAKLANAN MALZEMELER 1 kilo yoğurt 1,5 kilo salçalık biber 1,5 kilo domates 1 kilo soğan 1 adet ekmek hamuru 3,5 kilo un Acı biber,çok az tarçın, (karanfil yarım çay bardağı suda iyice kaynatılıp suyu katılacak) YAPILIŞI Biberler ayıklanır çekirdekleri çıkartılır yıkanır, domateslerle birlikte rondada çekilir, hafif ateşte suyu çektirilir, soğanlar rendelenir, onlarda suyunu çekene kadar ateşte pişer ,yoğurt,hamur mayası çok az tuz ve baharatları katılıp katı bir hamur yoğurulur üzeri kapatılarak bir hafta hiç ellenmeden ekşimesi beklenir bir hafta sonra tekrar bol tuzlanarak iyice yoğurulup kapaklı bir kaba koyup üzerine temiz bir bez örtülerek buz dolabına konur bez ıslandıkça değiştirmek gerekiyor gerekli olduğu zaman üzerinden alınıp sulandırıla...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

Pastane lezzetinde ve harika aromalı Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi beğenilerinize sunulmuştur. Çay ve kahveYazıyı Oku

LİMONLU KEK (HAZIR KEK LEZZETİNDE)

LİMONLU KEK (HAZIR KEK LEZZETİNDE)

Miss kokulu, dokusu harika ve yapılışı klasik keklere göre biraz daha farklı bir kek denemek isterseniz mutlakYazıyı Oku

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Menşei Tayland, Vietnam gibi Asya ülkeleri olan bu egzotik meyve, Türkiye’de de üretimine geçilmesiyle son zamYazıyı Oku

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Kızartma sofralarımızın baş tacıdır bence. Her zaman davetlerimde çay yada yemek ve hatta kahvaltıda mutlakaYazıyı Oku

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Akşam yemeğiniz için önerdiğimiz Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi, sesli anlatımıyla izleyeceğiniz videosYazıyı Oku

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’de sakatatı kokoreç olarak tüketiyorlar. Menülerinde ciğer bulunan mekanlar ana menülerine ek olarakYazıyı Oku

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı

Hamilelik sürecinde 6. ayı bitirdim, bu sürede hiç işlenmiş gıda, şarküteri ürünü yemediğim içinde sucuk ile yYazıyı Oku

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye, yapılabilecek en pratik ve en lezzetli kurabiye. Hem malzemesi az hemde pişme süresi çok kısYazıyı Oku

Kinoa Kısırı

Kinoa Kısırı

KİNOA KISIRI Malzemeler 1 Su Bardağı Kinoa 2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Domates SalçasYazıyı Oku

Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Mangal keyfi, havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonlarının vazgeçilmez etkinliğidir. Aileleri, dostları, açYazıyı Oku

FACEBOOK