Hindistan Cevizli Kek Tarifi

Hindistan Cevizli Kek Tarifi

Yazar :

GEREKLİ MALZEMELER 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı şeker 2 adet yumurta 100 gr rende hindistancevizi 1/2 su bardağı süt un (yeteri miktarda) kabartma tozu vanilya bir tutam tuz Sos için; 100 gr eritilmiş çikolata hindistancevizi YAPILIŞI 1. Şeker, vanilya, yağ ve tuz mikser ile karıştırılır. 2. Yumurtalar, hindistancevizi rendesi ve süt eklenip, karıştırılır. 3. Un ve kabartma tozu ilave edilip, karıştırılır. 4. Yağlanmış kek kalıbına hazırlanan karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 150°C’li fınnda yaklaşık 50 dakika pişirilir. 5. Soğuduktan sonra kek kalıptan çıkartılır. Eritilmiş çikolata kekin etrafına sürülür. 6. Üzerine hindistancevizi serpilip, servis yapılır....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Börekçi geldi haaanımmm... Taze böreğim var. Yiyen memnun yemeyen bin pişmannnn... 😁 Üst tarafı çıtırYazıyı Oku

FACEBOOK