Pirinçli ve ballı tavuk eti

Pirinçli ve ballı tavuk eti

Yazar :

Pirinçli ve ballı tavuk eti tarifi: Malzemeler 1 bütün tavuk 300 gr pirinç 1 soğan 1 tatlı kaşığı bal 12 kuru kayısı 50 gr çiğ badem 1 avuç dolusu kuru üzüm 75 gr tereyağı 3 su bardağı su Tuz Tarçın Hazırlanışı Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Tavuğu temizleyip derisini çıkarın. İri parçalar şeklinde kesin. Pirinci tuz eklenmiş soğuk suda 1 saat bekletin. 50 gr tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Tavuk parçalarını ekleyip her tarafını kızartın. Soğanı ilave edip 2-3 dakika kavurun. Bal, üzüm, kayısı ve tuzu ekleyip karıştırın....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Yumurtalı Sandviç Tarifi

Yumurtalı Sandviç Tarifi

İçerisinde yumurta ve yeşillikler olan besleyici ve protein deposu bir sandviç. Yanınızda daima bulunduracağınYazıyı Oku

Acılı Ezme Konservesi Tarifi

Acılı Ezme Konservesi Tarifi

Et ya da tavuk yemeklerinin yanı sıra kahvaltılarınıza da eşlik edecek Acılı Ezme Konservesi Tarifi, Seyir KafYazıyı Oku

SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ

SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ

Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımızYazıyı Oku

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Bugün size harika bir poğaça tarifi vericem. Neden harika diyorum, çünkü poğaça yapmaya karar vermeniz ve poğaYazıyı Oku

Peynirli Dilim Poğaça Tarifi

Peynirli Dilim Poğaça Tarifi

Mayalı olarak hazırlanan yumuşacık dokudaki hamuru ile çok beğenilecek Peynirli Dilim Poğaça Tarifi, Evdeki PaYazıyı Oku

Mutlu eden yiyecekler nelerdir?

Mutlu eden yiyecekler nelerdir?

Mutluluğunuzu artırmanın yolu bu besinleri tüketmekten geçiyor. İşte mutluluk veren besinler... Şehir hayatYazıyı Oku

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Çetin Altan, 1960’lara tarihlenen Milliyet’deki yazısında sofra adabı ziyaret muaşereti üzerine bilgiler paylaYazıyı Oku

Gaziantep'te Künefe Nerede Yenir?

Gaziantep'te Künefe Nerede Yenir?

Öz İkizler Künefe, 1986 yılında doğan ikiz oğullarından esinlenerek Gaziantep‘te Mehmet Usta tarafından sadeceYazıyı Oku

Bruschetta Tarifi - Bir İtalyan Lezzeti

Bruschetta Tarifi - Bir İtalyan Lezzeti

Bruschetta – Bir İtalyan Lezzeti Bruschetta tarifi domates temelli bir tarif. Adı oldukça havalı bu lezzeti yYazıyı Oku

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama ilk olarak 1981 yılında İstanbul Eminönü Mercan Yokuşunda kuruldu. Daha sonra KozyatağYazıyı Oku

FACEBOOK