Egeli Balık Tarifi!

Egeli Balık Tarifi!

Yazar :

Gokchen House Lounge Cafe'nin seçme lezzetlerine yeni eklenen bir tarif geliyor Gokchen'in Spesiyali olarak. Egeliyim ben. Balık da salça da benden. Yanına şarap açmam gerekliliği de bu yüzden. Yalnızken ayrı, paylaştığında ayrı güzel bir lezzet oldu bu seferki. Şimdiden afiyet olsun! Malzemeler Fileto balık (tercihen somon) Salça Soğan Zeytinyağı Kekik Hazırlanışı Hafif derinliği olan bir tavaya soğan, salça ve zeytinyağını koyarak soğanları pembeleştiriyoruz. Zeytinyağını yakmamak, soğanları da kurutmamak adına yarım çay bardağı kadar su ilave ediyoruz. Soğanlar tadını vermeye başladıktan sonra fileto balıkları da ilave ediyoruz. Balıklar pişmeye başladıkça göz kararı olarak yine su ilave ediyoruz. Amaç balığın suyu ile salçalı soğanı entegre etmek ve...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI

SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI

SÜTLÜ ARAP KIZI TATLISI Tarifi şerbetli hafif tatlı kakaolu çikolatalı baklava kalburabastı yapımı nefis kolayYazıyı Oku

Üsküp Köfte

Üsküp Köfte

Üsküp köfteyi ilk kez, çok kıymet verdiğim ve çok sevdiğim arkadaşlarım için hazırladım. Hepsi çok beğendi, amYazıyı Oku

Evde Limonata Yapımı

Evde Limonata Yapımı

Herkese sıcak bir yaz gününden merhaba... Geçtiğimiz sene yaz aylarında bir limonata tarifi paylaşmıştık ve çoYazıyı Oku

Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi

Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi

Kremalı Milföy Tatlısı Kremalı milföy tatlısı tarifi, ortası krema dolgulu çıtır çıtır üstü pudra çekerli birYazıyı Oku

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı nasıl yapılır yaz pilavı diğer pilavlaından farkı nedir işte sizlere bu yaz günlerinden yapacağınızYazıyı Oku

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

İnsanı kendisine çeken ve gerçekten güzel görünen bir kek. Çikolatanın büyüleyici tadı, cevizin kıyır tadı veYazıyı Oku

Midilli'de Ne Yenir?

Midilli'de Ne Yenir?

Midilli Yeme İçme yazısıyla merhaba gözü tok karnı açlar. İlk bölümünü Midilli’de ne yenir içilir yazımızlaYazıyı Oku

BÜRYAN PİLAVI

BÜRYAN PİLAVI

Mişoriz, Büryan adıyla Türk mutfağına da giren bir tepsi pilavı çeşididir “büryan”. Arnavutça’da mish (et) veYazıyı Oku

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı İçi tel kadayıflı şekerpare tatlısı tarifi özellikle bayram ikramlıklarıYazıyı Oku

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenliğe ilişkin en eski belgeler Avrupa’da M.Ö 6. yy’a kadar dayanıyor. Yani karşımızda oldukça eski veYazıyı Oku

FACEBOOK