SOSLU BİBER TURŞUSU

SOSLU BİBER TURŞUSU

Yazar :

malzemeler:DSC_0559 5 kilo uzun Manisa domatesi 1 kilo olgun sert yerli domates 7-8 çorba kaşığı tuz(kaya tuzu) 1,5 çay bardağı sirke yarım çay bardağından az fazla zeytinyağı 1 büyük baş sarımsak 1 kilo sivri biber (yumuşak taze olanları tercih ediniz) 1 avuç acı cin biber yapılışı: domatesler ayıklanır yıkanır robotta kalın ayarda çekilir yerli domateslerin kabukları soyulur çok sertse soymaya da gerek yok robotta bu da kalın ayarda çekilir sivri biberler çok da ince olmayacak şekilde doğranır çok ince doğramamış olmamızın sebebi turşu olduktan sonra biberlerin içinde kaybolmasını istemiyoruz bu nedenle ince değil daha kalın olacak şekilde doğruyoruz sarımsakları soğuk ya da sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletiriz böylece kabuğu yumuşayan sarımsaklar kolayca soyu...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

Sebze yemekleri herkes tarafından pek sevilmez. Daha önceki tariflerimde de belirttiğim gibi özellikle çocuklaYazıyı Oku

Köz Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?

Köz Patlıcan Çorbası Nasıl Yapılır?

Kış aylarına yaklaştığımız bu günlerde sofralarda sıcak çorbalara yer açılmaya başlandı. Malum kış uzun ve bizYazıyı Oku

Elma Dolgulu Kurabiye Tarifi

Elma Dolgulu Kurabiye Tarifi

Enfes iç harcı ve harika görünümüyle çok sevilecek Elma Dolgulu Kurabiye Tarifi, tüm aşamalarını izleyeceğinizYazıyı Oku

Kek Kalıbında Bütün Tavuk Tarifi

Kek Kalıbında Bütün Tavuk Tarifi

İzlemenizi ve denemenizi önerdiğimiz Kek Kalıbında Bütün Tavuk Tarifi ile tadına doyulmaz lezzette enfes bir aYazıyı Oku

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Sofraların vazgeçilmezi olan yoğurdu evinizde yapmak ister misiniz? Sizler için anlatıyoruz ev yoğurdu nasıl yYazıyı Oku

Elmalı Cevizli Muhallebi

Elmalı Cevizli Muhallebi

Elmalı cevizli muhallebi, kolayca hazırlanabilen ve keyifle sunabileceğiniz harika bir tariftir. Sütlü tatlı sYazıyı Oku

Lakto-Fermente Turşu Yapımı

Lakto-Fermente Turşu Yapımı

Toplum olarak turşu kurarken yaptığımız çok büyük bir yanlış var. Biz turşuyu yaparken asitliği hemen sirke yaYazıyı Oku

Lezzetli Erzincan Çorbası Tarifi

Lezzetli Erzincan Çorbası Tarifi

Yöresel çorbalar, evde yaptığımız çorba çeşitlerine zenginlik katmak amacıyla soframızı monotonluktan kurtaracYazıyı Oku

Restoranların Önündeki Yol Ayrımı: Kalitemi Paramı

Restoranların Önündeki Yol Ayrımı: Kalitemi Paramı

İstisnası çok az olmakla birlikte klasik bir hikayedir, bir restoran bin bir zorlukla ve riskle kurulur. KimiYazıyı Oku

Glikojen Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Glikojen Hakkında Bilinmesi Gerekenler

On yıllar süren araştırmalardan sonra, yağ kaybetme ve kas kazanmaya gelince, birkaç beslenme gerçeğinden bahsYazıyı Oku

FACEBOOK