Kalbura Bastı Tatlısı

Kalbura Bastı Tatlısı

Yazar :

Öncelikle ılık sütün içerisine mayayı ilave edip mayanını kabarmasını sağlıyoruz. Bir kaba sıvı yağı, yumurtayı ve mayalı sütü ekleyerek çırpma teli yardımı ile karıştırıyoruz. Daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Bu şekilde yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak haline getiriyoruz. – Hazırladığımız hamurları rendenin iri tarafının üzerine bastırarak yayvanlaştırıyoruz. Tüm hamurları bu şekilde yaptıktan sonra orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçını koyarak, hamurun iki kenarını üste doğru çevirip kapatıyoruz. – Hamurları margarinle yağlanmış tepsiye dizerek oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat kadar bekletip ikinci kez mayalanmasını sağlıyoruz. Hamurlar ikinci kez mayalandıktan sonra.....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi

Hamur işlerini toplum olarak inanılmaz severiz, sanırım insanımıza bu özellik doğuştan yükleniyor. Ve bu hamurYazıyı Oku

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Kaç Kişilik: 1-2 Hazırlama: 30dkPişirme: 1 saat 30dk 2Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kültürYazıyı Oku

ARAP KURABİYESİ

ARAP KURABİYESİ

Farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız ,Arap kurabiyesi derim. Haşlanmış yumurta sarısından yapılan bu kurabYazıyı Oku

Bulgurlu Karalahana Sarması

Bulgurlu Karalahana Sarması

Karadeniz’in meşhur karala lahana sarmasını duymayan yoktur. Daha önce denemediyseniz tarifemizden sonra bu leYazıyı Oku

Tavada Pratik Kek Tarifi

Tavada Pratik Kek Tarifi

Çayınız demlenene kadar hazır olacak Tavada Pratik Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmYazıyı Oku

Dünyaya nam salmış en iyi 5 ülke mutfağı

Dünyaya nam salmış en iyi 5 ülke mutfağı

Dünyanın neresine giderseniz gidin tattığınız lezzetler farklı duygular hissetmenize neden olur. Kimi zaman ayYazıyı Oku

İstakoz Neden Canlı Pişirilir

İstakoz Neden Canlı Pişirilir

İlk olarak Herzamanki gibi açıklayıcı bilgiler ile başlamak istiyorum yine 🙂 Bana Herzaman sorulan İlk SorumYazıyı Oku

Harika ve Besleyici İlik Çorbası Tarifi

Harika ve Besleyici İlik Çorbası Tarifi

Kışın iliklerimizi ısıtacak, yapımı biraz uzun zaman isteyen, ancak çok lezzetli, sağlık dolu ilik çorbası tarYazıyı Oku

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı

Saklı kalmış lezzetlerin ortaya çıkarıldığı yolculuğun yeni durağı, zengin yemek kültürüyle Şanlıurfa oldu. ÜnYazıyı Oku

Ev Yapımı Buzlu Kahve

Ev Yapımı Buzlu Kahve

Yazı uğurlarken buzlu kahve tarifini buraya yazmazsam olmazdı. Gerçi çöl sıcakları hala bizimleyken buzlu kahvYazıyı Oku

FACEBOOK