BOHÇA TATLISI

BOHÇA TATLISI

Yazar :

Taş üzerine 5 kahve fincanı un elenip, ortası havuz gibi yapılır. Ortasına 10 gr. tereyağı, bir buçuk tatlı kaşığı tuz ve azar azar 3 çeyrek kahve fincanı su eklenilerek yoğrulur. Bu hamur katmer hamur olup, 1 dakika kadar taşa vurularak, üzeri kubbe gibi yuvarlak, altı düz şekil verilir. Sonra bir yağlı kağıda sıkıca sarılarak serin bir yerde yanm saat bekletilir. Sonra, kağıttan çıkarılır. Üzeri unlu taşa konularak, merdane ile dört eşit köşeli yıldız şeklinde açılır. Ortalarına yumuşamamış kalıp şeklinde 250 gram tereyağı konulur. Köşelerden biri, yağın üzerine kapatılır. Karşı köşe ve önce sağ sonra sol köşe bohça gibi kapatılır ve bir yağ kağıdına sardıktan sonra bunu iki kalıp buz ortasında veya buz dolabında bir saat dinlendirilir....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ

SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ

Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımızYazıyı Oku

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Bugün size harika bir poğaça tarifi vericem. Neden harika diyorum, çünkü poğaça yapmaya karar vermeniz ve poğaYazıyı Oku

Bruschetta Tarifi - Bir İtalyan Lezzeti

Bruschetta Tarifi - Bir İtalyan Lezzeti

Bruschetta – Bir İtalyan Lezzeti Bruschetta tarifi domates temelli bir tarif. Adı oldukça havalı bu lezzeti yYazıyı Oku

Mutlu eden yiyecekler nelerdir?

Mutlu eden yiyecekler nelerdir?

Mutluluğunuzu artırmanın yolu bu besinleri tüketmekten geçiyor. İşte mutluluk veren besinler... Şehir hayatYazıyı Oku

Peynirli Dilim Poğaça Tarifi

Peynirli Dilim Poğaça Tarifi

Mayalı olarak hazırlanan yumuşacık dokudaki hamuru ile çok beğenilecek Peynirli Dilim Poğaça Tarifi, Evdeki PaYazıyı Oku

Gaziantep'te Künefe Nerede Yenir?

Gaziantep'te Künefe Nerede Yenir?

Öz İkizler Künefe, 1986 yılında doğan ikiz oğullarından esinlenerek Gaziantep‘te Mehmet Usta tarafından sadeceYazıyı Oku

Yumurtalı Sandviç Tarifi

Yumurtalı Sandviç Tarifi

İçerisinde yumurta ve yeşillikler olan besleyici ve protein deposu bir sandviç. Yanınızda daima bulunduracağınYazıyı Oku

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Çetin Altan, 1960’lara tarihlenen Milliyet’deki yazısında sofra adabı ziyaret muaşereti üzerine bilgiler paylaYazıyı Oku

Acılı Ezme Konservesi Tarifi

Acılı Ezme Konservesi Tarifi

Et ya da tavuk yemeklerinin yanı sıra kahvaltılarınıza da eşlik edecek Acılı Ezme Konservesi Tarifi, Seyir KafYazıyı Oku

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama ilk olarak 1981 yılında İstanbul Eminönü Mercan Yokuşunda kuruldu. Daha sonra KozyatağYazıyı Oku

FACEBOOK