Sac Arası Baklavası

Sac Arası Baklavası

Yazar :

Öncelikle elenmiş unun ortasını havuz gibi açıyoruz. İçerisine sıvı yağı, yumurtaları, sirkeyi ve sütü ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz. Yaptığımız bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık yarım saat kadar dinlendiriyoruz. – Sonra bezeleri nişasta serpilmiş bir zeminde üzerlerine de nişasta serperek mümkün olduğunca ince yufkalar açıyoruz. Açtığımız yufkaların yarısını arasını da yağlayarak tepsiye diziyoruz. En son dizdiğimiz yufkanın üzerine kaymağı yayıp, Kalan yufkaları da aralarını yağlayarak üst üste seriyoruz. Yufkaları kare dilimler halinde kesip, 170 derece ısıtılmış fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. - Tatlımız fırında pişerken siz de......Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Migren Hastalarında Beslenme

Migren Hastalarında Beslenme

Migren; beyinde kan damarlarının gevşemesi ve daralmasıyla meydana gelen bir hastalıktır. Migrenin meydanaYazıyı Oku

Köftenin Hakkını Verin Bu Hatalara Düşmeyin

Köftenin Hakkını Verin Bu Hatalara Düşmeyin

Köftenin her bir cinsini tutkuyla seviyoruz; mutfakta sık sık bu tarife yer veriyoruz. Fakat köfte yapmak çokYazıyı Oku

Dereotlu Peynirli Ev Poğaçası

Dereotlu Peynirli Ev Poğaçası

Dereotlu peynirli ev poğaçası tarifimi mutlaka denemelisiniz, sonuç gerçekten mükemmel oluyor. Kahvaltı sofranYazıyı Oku

Yoğurarak Hazırlanan Kısır Tarifi

Yoğurarak Hazırlanan Kısır Tarifi

Yoğurarak Hazırlanan Kısır Tarifi, Seyir Kafe sayfamızda tüm ayrıntılarını takip edeceğiniz videolu anlatımıylYazıyı Oku

Burçlar Hangi Yemekleri Sever ?

Burçlar Hangi Yemekleri Sever ?

Burçlar Hangi Yemekleri Sever? Burçların Yemek Zevkleri... Burçlar yemekler konusu astroloji tutkunları için mYazıyı Oku

Nursel'in Sarıyer Böreği Tarifi

Nursel'in Sarıyer Böreği Tarifi

Merhabalar, Bugün Sosyete Kadınlar okurlarına kendime özgü sarıyer böreğimin tarifini sizler için paylaşacağımYazıyı Oku

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası

Süzme mercimek ise çocukluğumuzun çorbalarından. Eskiden blender olmadığı için çorba süzgeçten geçirilerek yapYazıyı Oku

Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış Dondurma Tarifi

İkramlarınızın arasına katmanızı önerdiğimiz Kızarmış Dondurma Tarifi, pastane lezzetlerini evinize taşıyan saYazıyı Oku

LEZZETLİ TATLININ ADI "NEVZİNE"

LEZZETLİ TATLININ ADI "NEVZİNE"

Yöresel tatlılar o kadar değişik ve çeşitli ki. Memleketimin her yöresinde birbirinden lezzetli tatlı ve tuzluYazıyı Oku

Portakal Soslu Fırında Kızarmış Tavuk

Portakal Soslu Fırında Kızarmış Tavuk

En sevdiğim tariflerden birini sizlerle paylaşmak istedim. Tam da mevsimi gelmişken portakal ile pişmiş nefisYazıyı Oku

FACEBOOK