Sac Arası Baklavası

Sac Arası Baklavası

Yazar :

Öncelikle elenmiş unun ortasını havuz gibi açıyoruz. İçerisine sıvı yağı, yumurtaları, sirkeyi ve sütü ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz. Yaptığımız bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık yarım saat kadar dinlendiriyoruz. – Sonra bezeleri nişasta serpilmiş bir zeminde üzerlerine de nişasta serperek mümkün olduğunca ince yufkalar açıyoruz. Açtığımız yufkaların yarısını arasını da yağlayarak tepsiye diziyoruz. En son dizdiğimiz yufkanın üzerine kaymağı yayıp, Kalan yufkaları da aralarını yağlayarak üst üste seriyoruz. Yufkaları kare dilimler halinde kesip, 170 derece ısıtılmış fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. - Tatlımız fırında pişerken siz de......Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

Çikolatalı Cevizli Yaş Kek

İnsanı kendisine çeken ve gerçekten güzel görünen bir kek. Çikolatanın büyüleyici tadı, cevizin kıyır tadı veYazıyı Oku

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı tarifi

Yaz pilavı nasıl yapılır yaz pilavı diğer pilavlaından farkı nedir işte sizlere bu yaz günlerinden yapacağınızYazıyı Oku

Üsküp Köfte

Üsküp Köfte

Üsküp köfteyi ilk kez, çok kıymet verdiğim ve çok sevdiğim arkadaşlarım için hazırladım. Hepsi çok beğendi, amYazıyı Oku

Taze Meyve ve Yoğurtlu Yaz Pudingi

Taze Meyve ve Yoğurtlu Yaz Pudingi

Hem pratik hem de mükemmel bir taze meyve ve yoğurtlu yaz pudingi ile tanıştırayım sizi. Yoğurtlu yaz pudingi,Yazıyı Oku

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı Tarifi

İçi Tel Kadayıflı Şekerpare Tatlısı İçi tel kadayıflı şekerpare tatlısı tarifi özellikle bayram ikramlıklarıYazıyı Oku

Yarma Aşı Çorbası Tarifi

Yarma Aşı Çorbası Tarifi

İçinizi ısıtan ve soğutan şahane yöresel çorbalarımız Dünya’da meşhurdur. Yöresel diyoruz çünkü yörelerimizdeYazıyı Oku

KIYMALI PUF POĞAÇA

KIYMALI PUF POĞAÇA

MALZEMELER 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru(instat) maya 1 yumurta 1 yemek kaşığıYazıyı Oku

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenlik Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı mı?

Vejetaryenliğe ilişkin en eski belgeler Avrupa’da M.Ö 6. yy’a kadar dayanıyor. Yani karşımızda oldukça eski veYazıyı Oku

Mikla Dünyanın En İyi 50 Restoranı Listesinde

Mikla Dünyanın En İyi 50 Restoranı Listesinde

İspanya Bilbao’da 19 Haziran 2018 gecesi gerçekleştirilen törende 44. sırada açıklanan Mikla Dünyanın En İyi 5Yazıyı Oku

Bursa’da Tandır Nerede Yenir?

Bursa’da Tandır Nerede Yenir?

Selçuk Restaurant ile ilgili içimde taşıdığım duygu yoğunluğunu en samimi bir dille bugün size aktarmaya çalışYazıyı Oku

FACEBOOK