Aşure nasıl yapılır püf noktaları

Aşure nasıl yapılır püf noktaları

Yazar :

Aşure nasıl yapılır tarifi ve aşure yapmanın püf noktaları nelerdir? Aşure yapmanın öncelikle püf noktası; buğdayın çok iyi pişirilmiş olmasıdır. Bunun için bir su bardağı buğdayı, geceden bol suyla yıkadıktan sonra, tencereye koymalıyız. Üzerine 10 su bardağı su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra kapağını kapatılır, gece istirahate bırakılır. Kaynatılan buğdayın üzerine yarım su bardağı pirinç katılır. Yaklaşık 15 dakika kadar pişmesi sağlanır. Pirinçler istenilen...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Siyez Buğdayı Lezzeti

Siyez Buğdayı Lezzeti

Gastronomi market ve restoran konseptini birleştiren Delimonti, mevsimsel ve doğal lezzetler sunuyor. MisafirlYazıyı Oku

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı Pek çoğumuz italyanca bilmemekteyiz fakat yemeklerini çok severiz. Bu durum da dili ve kültYazıyı Oku

FACEBOOK