Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

Yazar :

Geleneksel tatlılardan vazgeçmeyenler için ideal bir tatlı olan Aşure‘yi hazırlamak için; Buğdayı nohut ve fasulyeleri birkaç su yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Aşurelik buğdayımızı kaynar suda bir akşam önce aslatıyoruz. Yine ayrı kaplarda olacak şekilde kurufasulye ve Nohutu da soğuk su ile bir akşam önceden ıslatıyoruz.. Ertesi gün nohut ve fasulyelerin ıslatma sularını süzüp basınçlı bir tencerede üzerlerini 2 parmak aşacak kadar soğuk su ilave ederek ayrı ayrı haşlıyoruz. – Buğdayları basınçlı bir tencerede üzerini 4 parmak aşacak kadar sıcak su ile iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanan nohut, buğday ve fasulyeleri bir tencereye alıyoruz. Üzerlerine yeterince sıcak su ilave ediyoruz. (sıcak su ilave etmememizin sebebi soğuk su ilave ederseniz bakliyatlar zor pişecektir)...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Kuru Meyveli Kek Tarifi

Kuru Meyveli Kek Tarifi

Enfes tatların bir araya geldiği Kuru Meyveli Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmuşturYazıyı Oku

Domates Soslu Fasulye Salatası Tarifi

Domates Soslu Fasulye Salatası Tarifi

Yaz sebzelerinden biri olan taze fasulye, sebze sevenlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Taze fasulyeYazıyı Oku

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Malzemeler 2 Su Bardağı İri Pilavlık Bulgur 2-3 Adet Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Yarım Paket KalçYazıyı Oku

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

İşte size hiç düşünmeden misafirlerinize ya da ev halkına yapabileceğiniz enfes bir çorba.....SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBYazıyı Oku

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Özel lezzeti ile fark yaratacağınız Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi, videolu anlatımıyla Seyir Kafe sayfamıYazıyı Oku

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı Pek çoğumuz italyanca bilmemekteyiz fakat yemeklerini çok severiz. Bu durum da dili ve kültYazıyı Oku

ALTIN SÜT-ZERDEÇAL SÜT KARIŞIMI

ALTIN SÜT-ZERDEÇAL SÜT KARIŞIMI

Doğuda çok uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan zerdeçal , doğanın bir mucizesi Doğadaki iyileştirici özeYazıyı Oku

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Börekçi geldi haaanımmm... Taze böreğim var. Yiyen memnun yemeyen bin pişmannnn... 😁 Üst tarafı çıtırYazıyı Oku

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Sarımsak aslında çok faydalı bir bitki olmasına rağmen kokusu yüzünden hak ettiği değeri bir türlü bulamamıştıYazıyı Oku

FACEBOOK