Donut Yapmak Zor Değil

Donut Yapmak Zor Değil

Yazar :

Unun ortasını açarak mayayı koyuyoruz ve üzerine yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağ ve sütü döküyoruz. Tuzu ve şekeri de üzerine serpiyoruz. Ortaya az da su koyuyoruz ve mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra kenardan un alarak yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. Hamuru biraz unla toparlıyoruz. Tepsiye bol un serpiyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Un serptiğimiz tepsiye hamur bezelerini diziyoruz, üstlerine de un serpiyoruz. Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurların ortasına krem şanti torbasının ucuna takılan duy ile bastırıyoruz ve içinde çevirip oynatarak halka şekline getiriyoruz....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Evde Kolay Sarımsak Kullanmak ( Soymak )

Evde Kolay Sarımsak Kullanmak ( Soymak )

Kolay kullanabilirlik açısından devamlı yazacağımı söylemiştim … Kışın ve daha bittikçe evde hem lezzet hemdeYazıyı Oku

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

FACEBOOK