Dünden kalmış pilavı değerlendirin: Nasi Goreng

Dünden kalmış pilavı değerlendirin: Nasi Goreng

Yazar :

Bir gün önceden kalmış pilavı değerlendirmenin en güzel yoludur bence Nasi Goreng. Endonezya Mutfağı’na ait bu çok pratik ve bir o kadar da leziz yemeği dolapta kalmış pilavı artık yenmez diye atacak iken Asya’yı benden çok daha iyi bilen eşimin Endonezyalı arkadaşlarından öğrendiği bu yemekten bahsetmesi ile öğrendim. Elinizde pirinç ve bu sos olduktan sonra isterseniz haşlanmış tavuk isterseniz et parçaları ya da sadece evdeki çeşitli sebzelerle Nasi Goreng yapabilirsiniz. İçindekiler (4-5 kişilik) 1 bardak pirinç 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 kabak 250 gr tavuk göğsü 6-7 dal taze soğan bir avuç kaju fıstığı yarım çay bardağı tatlı soya sosu 2 yumurta Bir gün önceden kalma pilavınız yoksa bir bardak pirinci iyice yıkayın......Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK

Evettt yanlış duymadınız , kremalı mantar çorbalı tavuk ... diğer adının Dubai tavuğu olduğunu duydum ama tariYazıyı Oku

Tavuk Büryan

Tavuk Büryan

Malzemeleri 6 adet tavuk baget 1 soğan Tuz Sıcak su Pilavı İçin 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardaYazıyı Oku

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Menşei Tayland, Vietnam gibi Asya ülkeleri olan bu egzotik meyve, Türkiye’de de üretimine geçilmesiyle son zamYazıyı Oku

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye, yapılabilecek en pratik ve en lezzetli kurabiye. Hem malzemesi az hemde pişme süresi çok kısYazıyı Oku

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

İtalya’nın dünyaya armağanı panna cotta, çikolatalı ve orman meyveli çeşitleriyle uzun yıllardır Beyoğlu ÖzsütYazıyı Oku

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Akşam yemeğiniz için önerdiğimiz Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi, sesli anlatımıyla izleyeceğiniz videosYazıyı Oku

Kinoa Kısırı

Kinoa Kısırı

KİNOA KISIRI Malzemeler 1 Su Bardağı Kinoa 2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Domates SalçasYazıyı Oku

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Kızartma sofralarımızın baş tacıdır bence. Her zaman davetlerimde çay yada yemek ve hatta kahvaltıda mutlakaYazıyı Oku

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı

Hamilelik sürecinde 6. ayı bitirdim, bu sürede hiç işlenmiş gıda, şarküteri ürünü yemediğim içinde sucuk ile yYazıyı Oku

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’de sakatatı kokoreç olarak tüketiyorlar. Menülerinde ciğer bulunan mekanlar ana menülerine ek olarakYazıyı Oku

FACEBOOK