SİMİT YAPIMI TARİFİ

SİMİT YAPIMI TARİFİ

Yazar :

malzemeler:simit yapımı tarifi 3 ,5 su bardağı kadar un 2 yumurta(1 tanesinin akı üzerine) 1 çay bardağı su 1 paket yaş maya 3 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvı yağ susam yoğurma kabına unun bir miktarı koyulur tuz eklenir karıştırılır.Unun ortası havuz gibi açılır 1 çay bardağı su eli yakmayacak derecede ısıtılır içerisine maya ve şeker eklenir unun ortasındaki havuza yumurta ve sıvı yağ eklenir karıştırılır yavaş yavaş mayalı süt karışımı eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır ele yapışmayan yumuşakça bir hamur oluncaya kadar un eklenir hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır bezeler uzun çubuklar şeklinde yuvarlanır iki ucu birleştirilir ya da düğüm atılır simitler önce yumurta akına sonra susama batırılıp parmaklarımızın arasında çevirebi...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Akşam yemeğiniz için önerdiğimiz Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi, sesli anlatımıyla izleyeceğiniz videosYazıyı Oku

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’de sakatatı kokoreç olarak tüketiyorlar. Menülerinde ciğer bulunan mekanlar ana menülerine ek olarakYazıyı Oku

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye, yapılabilecek en pratik ve en lezzetli kurabiye. Hem malzemesi az hemde pişme süresi çok kısYazıyı Oku

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

Pastane lezzetinde ve harika aromalı Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi beğenilerinize sunulmuştur. Çay ve kahveYazıyı Oku

LİMONLU KEK (HAZIR KEK LEZZETİNDE)

LİMONLU KEK (HAZIR KEK LEZZETİNDE)

Miss kokulu, dokusu harika ve yapılışı klasik keklere göre biraz daha farklı bir kek denemek isterseniz mutlakYazıyı Oku

Kemik suyu nedir ve nasıl tüketilmelidir?

Kemik suyu nedir ve nasıl tüketilmelidir?

Kaynatılmış kemiklerden elde edilen “ İlikli Kemik Suyu ” suyu son zamanların yeni trendi. Peki, kemikleri veYazıyı Oku

Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları

Mangal keyfi, havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonlarının vazgeçilmez etkinliğidir. Aileleri, dostları, açYazıyı Oku

Elma Tarçın ve Kuru Üzümlü Kek

Elma Tarçın ve Kuru Üzümlü Kek

Yaz kış kekin bendeki yeri hep aynıdır, Çayın yanına da çok yakışıyor, seviyorum. Aromalı olanları daha çok seYazıyı Oku

Dünyanın lezzetleriyle ünlü 5 mutfağı...

Dünyanın lezzetleriyle ünlü 5 mutfağı...

Dünyanın neresine giderseniz gidin tattığınız lezzetler farklı duygular hissetmenize neden olur. Kimi zaman ayYazıyı Oku

NEFİS BİBERLİ OMLET TARİFİ

NEFİS BİBERLİ OMLET TARİFİ

Nefis diye özellikle belirttim. Çünkü o kadar lezzetli oluyor ki, omleti bugüne kadar biberli denemediyseniz mYazıyı Oku

FACEBOOK