Pamuk prenses pastası

Pamuk prenses pastası

Yazar :

Yapılışı Toz şeker ve yumurta beyazlaşana dek çırpılır. Vişne hariç,diğer malzemeler eklenir,çırpılır.Son olarak çekirdekleri çıkarılmış vişneler eklenir,karıştırılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp,ön ısıtması yapılmış 175 derecelik fırında pişirilir.(benim kelepçeli kalıbım 22 cm olduğu için küçük geldi..Bir veya iki boy büyük kalıp olursa daha güzel olur) Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.Kelepçeli kalıp temizlenip,kurulanır.Kek tekrar içine konur. Labne,krema,şeker ve pasta tozu(Almanya'dan geldi,burada bulunmayabilir.Siz yaprak jelatini kullanabiliriniz.Paketin arkasındaki tarife göre hazırlayabilirsiniz.)...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Ev Yapımı Buzlu Kahve

Ev Yapımı Buzlu Kahve

Yazı uğurlarken buzlu kahve tarifini buraya yazmazsam olmazdı. Gerçi çöl sıcakları hala bizimleyken buzlu kahvYazıyı Oku

NEFİS ÇİLEKLİ RULO PASTA

NEFİS ÇİLEKLİ RULO PASTA

Rulo pastaların ayrı bir yeri var benim için. En sevdiklerimden. Çünkü hem sevdiğim kek, hem krema hem de meyvYazıyı Oku

Tavada Pratik Kek Tarifi

Tavada Pratik Kek Tarifi

Çayınız demlenene kadar hazır olacak Tavada Pratik Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmYazıyı Oku

Kolay Kebap Tarifi

Kolay Kebap Tarifi

Kolay Kebap Tarifi ile hem enfes bir yemek hazırlayabilir hem de evde bayatlamış pide, ekmek ya da bazlamalarıYazıyı Oku

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi

Hamur işlerini toplum olarak inanılmaz severiz, sanırım insanımıza bu özellik doğuştan yükleniyor. Ve bu hamurYazıyı Oku

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Kaç Kişilik: 1-2 Hazırlama: 30dkPişirme: 1 saat 30dk 2Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kültürYazıyı Oku

Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli

Tezgahlar şeftaliyle doluyken şöyle mis gibi bir şeftali reçeli yapmadan olmazdı değil mi? Şeftali reçeli yazıYazıyı Oku

Bulgurlu Karalahana Sarması

Bulgurlu Karalahana Sarması

Karadeniz’in meşhur karala lahana sarmasını duymayan yoktur. Daha önce denemediyseniz tarifemizden sonra bu leYazıyı Oku

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı

Saklı kalmış lezzetlerin ortaya çıkarıldığı yolculuğun yeni durağı, zengin yemek kültürüyle Şanlıurfa oldu. ÜnYazıyı Oku

İstakoz Neden Canlı Pişirilir

İstakoz Neden Canlı Pişirilir

İlk olarak Herzamanki gibi açıklayıcı bilgiler ile başlamak istiyorum yine 🙂 Bana Herzaman sorulan İlk SorumYazıyı Oku

FACEBOOK