Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

Yazar :

kayseri yağlaması tarifi: Önce hamurunu hazırlayın. Genişçe yayvan bir kaba unu koyun. Ortasını açarak içine toz şeker, kuru maya ve bir miktar tuz koyun. Sonra ılık suyu dökerek yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar dökerek yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Arkasından üstünü bir bez ile kapatın ve mayalanmaya bırakın. Şimdi harcını hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine soğanı ve yeşil biberi minik minik doğrayın. Arkasından domatesleri rendeliyerek kaba ekleyin. Bunlar beklerken bir tavaya kıymayı koyun ve ateşi yakın. Et suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine tereyağını ve sıvıyağını koyarak bir süre daha kavurun. Şimdi soğan, yeşilbiber ve domates karışımı tavaya dökün. Biber salçasını da ekledikten sonra biraz daha kavurun....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Kurabiye Canavarı Muffin Tarifi

Kurabiye Canavarı Muffin Tarifi

Evdeki minikleri sevindiricek, masalda hissetmesini sağlayacak Kurabiye Canavarı Muffin yada diğer adıyla CanaYazıyı Oku

Diyabette renkli beslenin

Diyabette renkli beslenin

Dünya'da en yaygın hastalıklardan biri olan diyabet ülkemizde de yüksek oranlarda görülmektedir. Türkiye'de yaYazıyı Oku

Gizli Tehlike; Çocuklarda Kolesterol

Gizli Tehlike; Çocuklarda Kolesterol

Pek çok ebeveyn kolesterolün çocukları için ne anlama geldiğinden haberdar değildir. Oysa yüksek kolesterol düYazıyı Oku

Kremasız Brokoli Çorbası

Kremasız Brokoli Çorbası

Faydaları saymakla bitmeyen mevsimin vazgeçilmezi brokoli için enfes çorba tarifimiz burada Malzemeler Bir aYazıyı Oku

Patatesli Çarşaf Böreği

Patatesli Çarşaf Böreği

Evde kol böreği yapmak zor gibi görünse de aslında hem çok kolay hemde yapım aşaması oldukça eğlenceli olan biYazıyı Oku

Selülitlerden Kurtulmak İçin Beslenme Önerileri

Selülitlerden Kurtulmak İçin Beslenme Önerileri

Yaz ayları yaklaşırken pek çok kişi formda gözükme telaşına girer. Özellikle kadınların korkulu rüyası selülitYazıyı Oku

SOĞAN SALATASI

SOĞAN SALATASI

Malzemeler 1 ad.büyük soğan 4-5 dal maydanoztuz Yapılışı  Soğanin kabukları soyularak piyazlik doğanıYazıyı Oku

Zeytinyağlı Ispanak Tarifi

Zeytinyağlı Ispanak Tarifi

Mevsiminde sebze meyve tüketmek gibisi yok. Vaktinde yetişen, üretilen meyve sebzeden daha sağlıklısı daha lezYazıyı Oku

Baharatların Renkli Dünyasına Yolculuk Başlıyor...

Baharatların Renkli Dünyasına Yolculuk Başlıyor...

Le Creuset, sizleri büyülü bir lezzet yolculuğuna çıkaracak yemeklere ilham vermek için baharatların renkli düYazıyı Oku

Pepeçura veya Moustalevria Nasıl Yapılır?

Pepeçura veya Moustalevria Nasıl Yapılır?

Muhallebi türü tatlıları eminim sizde seviyorsunuzdur. Önceden organik olduğundan olsa gerek muhallebicilerdeYazıyı Oku

FACEBOOK