Karalahana (kale) ve Kuru Fasulyeli Kis Corbasi

Karalahana (kale) ve Kuru Fasulyeli Kis Corbasi

Yazar :

Malzemeler: 400 g. kuru fasulye (bir gece onceden islatilmis ve duduklude haslanmis) 1 buyuk sogan (ince dogranmis) 4 dis sarimsak (ince dogranmis) 1 buyuk demet karalahana (yikanmis, sert sap kisimlari ayiklanmis ve minik parcalara dogranmis) 1 cay bardagi esmer pirinc 2 yemek kasigi zeytin yagi 2 lt. tavuk suyu Tuz, karabiber Yapilisi: Sogani zeytin yaginda iyice yumusayana kadar tuz ve kara biber ilavesi ile kavurun. Sarimsagi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurun. En son dogranmis karalahanayi da ekleyip karistirarak lahana hafif yumusayana kadar kavurun. Tavuk suyunu ve pirinci ilave edin ve pirincler iyice pisinceye kadar pisirin. Kuru fasulyenin yarisini catalla ezerek pure haline getirin ve corbaya ilave edip karistirin. Geri kalan fasulyeyi de corbaya ekleyin......Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Çayır Pilavı Tarifi

Çayır Pilavı Tarifi

1 kilo ön kol kısmından bütün kuzu eti iyice yıkandıktan sonra tencereye yerleştirilir. Üzerine bolca su eklenYazıyı Oku

TOPALAK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TOPALAK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bol malzemeli nefis bir tarifimizle geldik bu gün.  Topalak çorbası İçinYazıyı Oku

Hurmanın sürprizi

Hurmanın sürprizi

Herkese merhaba. Blog da kişisel gelişim yazıları, zayıflama önerileri, dizi önerileri, kitap önerileri, tarihYazıyı Oku

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak çorbalardan devam ediyorum. Herkese merhaba😊ben yaz kış fark etmeden çoYazıyı Oku

Kolay Etimek Tatlısı Tarifi

Kolay Etimek Tatlısı Tarifi

Pratik bir şekilde hem yumuşak hem leziz bir tatlı tarifi yapmak isterseniz nefis etimek tatlısı imdadınıza yeYazıyı Oku

Yemek Yerken İki Kere Düşünmeniz Gereken Mekanlar

Yemek Yerken İki Kere Düşünmeniz Gereken Mekanlar

Yemek Yerken İki Kere Düşünmeniz Gereken Mekanlar İnternette özellikle de instagramda sayısız yemek ve mekanYazıyı Oku

Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır ?

Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır ?

Rumeli mutfağına ait bir yemek tarifi olup ülkemizde de sofralarımızı süsleyen bir olmuştur. Ülkemizde çok sayYazıyı Oku

Portakallı irmik tatlısı tarifi ( revani tatlısı)

Portakallı irmik tatlısı tarifi ( revani tatlısı)

Mis gibi portakal kokulu nefis bir şerbetli tatlı tarifi portakallı revani tatlısı (irmik tatlısı tarifi ) şiYazıyı Oku

Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tarifi

Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tarifi

Harika sosu ve inanılmaz lezzeti ile sofralarınızın favorisi olacak Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tarifi, SeyiYazıyı Oku

Evde Kokusuz Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Evde Kokusuz Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Balık en az haftada bir gün sofralarımızda olması gereken bir besin. Fakat balık pişirmek dendiğinde hepimizinYazıyı Oku

FACEBOOK