Fıstıklı şam tatlısı

Fıstıklı şam tatlısı

Yazar :

kek hamuru için:3 adet yumurta-yarım su bardağı şeker-yarım su bardağı irmik-yarım su bardağı un-yarım su bardağı sıvı yağ-yarım su bardağı yoğurt-1 paket vanilya-1 paket kabartma tozu Şerbeti için:2 su bardağı şeker-2.5 su bardağı su-yarım limon suyu Üzeri için:yarım su bardağı fıstık yada hindistan cevizi Hamuru için,oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları, sıvı yağ ve yoğurtla çırpın. Üzerine un,irmik,vanilya ve kabartma tozu ilave edip karıştırın.Hamuru yağlanmış yuvarlak fırın kabına boşaltıp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin ve soğutun.Şerbeti için,şeker,su ve limon suyunu kaynatın.Soğuttuğunuz kek hamurunun üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve şerbeti çekmesi için 1 saat bekletin....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Evde Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Evde Et Bulyon Nasıl Yapılır?

Her başı sağlık değil mi? Sevdiklerimize veya çocuklarımıza sağlıksız ürünler yedirmek istemeyiz. Bu nedenle eYazıyı Oku

Domates Soslu Fasulye Salatası Tarifi

Domates Soslu Fasulye Salatası Tarifi

Yaz sebzelerinden biri olan taze fasulye, sebze sevenlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Taze fasulyeYazıyı Oku

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

İşte size hiç düşünmeden misafirlerinize ya da ev halkına yapabileceğiniz enfes bir çorba.....SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBYazıyı Oku

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı

Malzemeler 2 Su Bardağı İri Pilavlık Bulgur 2-3 Adet Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Yarım Paket KalçYazıyı Oku

Pratik Boyoz Tarifi

Pratik Boyoz Tarifi

İzmir denince akla ilk gelen lezzetlerdendir boyoz. Yanında haşlanmış yumurta ve sıcacık tavşan kanı çayla kahYazıyı Oku

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Pratik Sarımsak Soyma Teknikleri

Sarımsak aslında çok faydalı bir bitki olmasına rağmen kokusu yüzünden hak ettiği değeri bir türlü bulamamıştıYazıyı Oku

Fırında kaşarlı mantar

Fırında kaşarlı mantar

1 paket mantar Rendelenmiş kaşar 1 kuru soğan 2-3 diş sarımsak Soğanları sarımsakla beraberYazıyı Oku

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı Pek çoğumuz italyanca bilmemekteyiz fakat yemeklerini çok severiz. Bu durum da dili ve kültYazıyı Oku

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi

Özel lezzeti ile fark yaratacağınız Köri Baharatlı Tavuk Yemeği Tarifi, videolu anlatımıyla Seyir Kafe sayfamıYazıyı Oku

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

NEFİS KOL BÖREĞİ TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Börekçi geldi haaanımmm... Taze böreğim var. Yiyen memnun yemeyen bin pişmannnn... 😁 Üst tarafı çıtırYazıyı Oku

FACEBOOK