Hangi Sebzeleri Haşlarken Elma Kabuğu Kullanmalı?

Hangi Sebzeleri Haşlarken Elma Kabuğu Kullanmalı?

Yazar :

Neyse benim istisnai sayılabilecek durumum bir kenara, bu sebzelerin sevilmemesinde önemli etkenlerden biri de pişirme sırasında ortaya çıkan baskın koku sanırım. Karnabaharın ya da brokolinin piştiği bir mutfağa girip de kokuyu hissetmemek mümkün değildir. İşte bugün bu sorunun çözümü sayılabilecek bir püf noktası keşfettim. Sevmeyen insana karnabaharı sevdirecek mucize bir reçeteden bahsetmiyorum tabi ama en azından bu tür sebzelerin pişerken çıkardığı rahatsız edici kokudan kurtulmanın mümkün olduğunu öğrendim. Çözüm basit ve yine mutfaktan: Elma kabuğu. Bu püf noktasını ilk denediğim sebze karnabahar oldu. Karnabahar salatası yapmak için haşladığım karnabaharların suyuna bir elmanın kabuğunu ekledim. Mutfağa yayılan kokudan eser yoktu....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Şipşak Poğaça (10 dakikada fırında)

Bugün size harika bir poğaça tarifi vericem. Neden harika diyorum, çünkü poğaça yapmaya karar vermeniz ve poğaYazıyı Oku

Yumurtalı Sandviç Tarifi

Yumurtalı Sandviç Tarifi

İçerisinde yumurta ve yeşillikler olan besleyici ve protein deposu bir sandviç. Yanınızda daima bulunduracağınYazıyı Oku

Peynirli Dilim Poğaça Tarifi

Peynirli Dilim Poğaça Tarifi

Mayalı olarak hazırlanan yumuşacık dokudaki hamuru ile çok beğenilecek Peynirli Dilim Poğaça Tarifi, Evdeki PaYazıyı Oku

SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ

SIVIYAĞLI UN KURABİYESİ

Herkese hayılı cumalar iyi hafta sonları diliyorum arkadaşlar.Sırada çay ve kahvenin yanında olmazsa olmazımızYazıyı Oku

Bruschetta Tarifi - Bir İtalyan Lezzeti

Bruschetta Tarifi - Bir İtalyan Lezzeti

Bruschetta – Bir İtalyan Lezzeti Bruschetta tarifi domates temelli bir tarif. Adı oldukça havalı bu lezzeti yYazıyı Oku

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Sofra Adabı Muaşereti Üzerine Bilgiler

Çetin Altan, 1960’lara tarihlenen Milliyet’deki yazısında sofra adabı ziyaret muaşereti üzerine bilgiler paylaYazıyı Oku

Acılı Ezme Konservesi Tarifi

Acılı Ezme Konservesi Tarifi

Et ya da tavuk yemeklerinin yanı sıra kahvaltılarınıza da eşlik edecek Acılı Ezme Konservesi Tarifi, Seyir KafYazıyı Oku

Mutlu eden yiyecekler nelerdir?

Mutlu eden yiyecekler nelerdir?

Mutluluğunuzu artırmanın yolu bu besinleri tüketmekten geçiyor. İşte mutluluk veren besinler... Şehir hayatYazıyı Oku

Gaziantep'te Künefe Nerede Yenir?

Gaziantep'te Künefe Nerede Yenir?

Öz İkizler Künefe, 1986 yılında doğan ikiz oğullarından esinlenerek Gaziantep‘te Mehmet Usta tarafından sadeceYazıyı Oku

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama: Gaziantep Mutfağı

Nezih Kebap ve Yuvalama ilk olarak 1981 yılında İstanbul Eminönü Mercan Yokuşunda kuruldu. Daha sonra KozyatağYazıyı Oku

FACEBOOK