Kek, pasta ve poğaça yapımında ipuçları

Kek, pasta ve poğaça yapımında ipuçları

Yazar :

Bazı hanımlar ellerindeki tarif ölçülerine göre hamur işleri yapar. Ancak yaptıkları kek veya poğoça tarifi aldığı arkadaşınınkisi gibi olmamamıştır. İşte size hamur işleri yaparken işinize yarayacak bazı ipuçları: Börek veya başka bir şey için yuğrulan hamurun iyi açılabilmesi için yarım saatten iki saate kadar dinlendirilmesi gerekiyor. Unutmayın dinlendirilmemiş hamur hiç bir zaman iyi açılmaz. Ancak dinlendireceğiniz hamurun altı yapışmaması için altına un, üstü de kurumaması için ıslak bir bezle örtülmesi gerekiyor. Hamurun merdane veya oklavayla açılışı gerekiyorsa yapışmaması için hamur tahtasına, merdaneye veya oklavaya un serpilmelidir. Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

KLASİK REVANİ

KLASİK REVANİ

Bayram için klasik revani tarifi Bu tarifle revaniniz tam kıvamında olcak.Yazıyı Oku

Denizli'nin Yeni Tatlısı "Otto Burger Künefe"

Denizli'nin Yeni Tatlısı "Otto Burger Künefe"

Otto Künefe, Gaziantep yöresinin Künefe yaklaşımını şimdi Denizli’ler ile tanıştırıyor. Açılmadan önce Otto KüYazıyı Oku

Tavuklu Karabuğday Salatası

Tavuklu Karabuğday Salatası

Son zamanlarda protein değeri yüksek baklagillerin sağlığa daha faydalı olduğu bilincine sahip olduk. ProteinYazıyı Oku

Şekersiz Bayram Çikolatası

Şekersiz Bayram Çikolatası

Erkenden bayramı kutluyorum çünkü bizim bayram çikolatamız hazır ve siz de bayrama hazırlayın istedim :) BaYazıyı Oku

3 Malzemeyle 5 Dakikada Enfes Tatlı

3 Malzemeyle 5 Dakikada Enfes Tatlı

Yine bir gün pat diye misafir haberi aldım.:) Benim misafirlerim böyle geleceklerini yarım saat önceden söylüYazıyı Oku

Yumurtasız Kek

Yumurtasız Kek

Yumurtasız Kek Yumurtasız Kek Selamün aleyküm, Dün oğlum ateşli hasta yatarken kek istedi. Baktım yumurYazıyı Oku

BUZ GİBİ LİMONLU SORBE TARİFİ

BUZ GİBİ LİMONLU SORBE TARİFİ

Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püYazıyı Oku

Domatesi çiğ yerine pişirerek kullanın

Domatesi çiğ yerine pişirerek kullanın

Domatesi parçalayın, ısıtın, kaynatın... Domatesi ısı ile ne kadar çok buluşturursanız, faydası o kadar artıyoYazıyı Oku

Hamursuz Pizza

Hamursuz Pizza

Hamursuz pizza varken neden hamurlu pizza yiyelim ki? Tabanına hamur değil omlet yapınca, inanılmaz pratik veYazıyı Oku

Ev Yapımı Baklava Tarifi

Ev Yapımı Baklava Tarifi

Bu bayram misafirlerinize yapacağınız ev yapımı baklava tarifi ile damaklarda iz bırakın. Misafirlerinizden taYazıyı Oku

FACEBOOK