Lezzetden vazgeçmeden sağlıklı beslenin

Lezzetden vazgeçmeden sağlıklı beslenin

Yazar :

Yediklerinde daha fazla GDO, katkı maddesi ve hormon istemeyen halkımız artık lezzetin yanında sağlığa fayda konusunu da önemsiyor. Bu hassasiyeti göz ardı etmeyen uzmanlar, Türk damak tadının vazgeçilmezlerinden olan, salata ve ekşili dolmalara kattığı lezzetle tanınan nar ekşisini de araştırdı. Yapılan çalışmalara göre çeşitli mineral, vitamin, enzim ve antioksidanlar bulunduran nar ekşisi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Güney ve Güneydoğu Anadolu’da yetişen narlardan ürettiği yüzde 100 nar suyundan yüzde 100 nar ekşisi ve nar ekşisi sosları ile yerli üreticiye destek olan Doğanay Gıda, ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulunmamasına özen gösteriyor. Ürünlerini 30’dan fazla ülkeye ihraç eden Doğanay, üretimin hiçbir aşamasında kimyasal işleme başvurmuyor ve bu sayede taze olarak...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Hastalıklara ev yapımı probiyotiklerle savaşın

Hastalıklara ev yapımı probiyotiklerle savaşın

Bağışıklık sistemimizin büyük bölümünü bağırsak florasının oluşturduğunu kaydeden Dr. Sinan Akkurt, "Biz buradYazıyı Oku

Peynirli Kek Tarifi

Peynirli Kek Tarifi

Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.), 1 çay bardağı süt (11Yazıyı Oku

SİMİT SARAYI DEĞİL SARAYIN SİMİDİ

SİMİT SARAYI DEĞİL SARAYIN SİMİDİ

Türkiye’nin ilk resmi fastfoodu olan simit özünde basit bir susamlı halka, ama öyle bir halka ki asırlık hikayYazıyı Oku

Cevizli sucuk yapımı

Cevizli sucuk yapımı

Bu ara bloğumdan biraz uzak kaldım. Hem evdeki işler hem de ara ara Urla'ya gidip gelme hem de ne bileyim yazaYazıyı Oku

Sağlıklı ve Tok Tutan Kahvaltı Menüsü

Sağlıklı ve Tok Tutan Kahvaltı Menüsü

Bütün diyetisyen hekimler diyet listelerinde her zaman kahvaltının önemine vurgu yapar. Söyledikleri kısmen doYazıyı Oku

Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi

Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi

Malzemeler : 10 adet mantar 1 paket penne makarna 1 paket krema Tuz karabiber Yeterince su 1 adet küçükYazıyı Oku

Tarihin Geleneksel Yağı: Tereyağı Ve Yapımı

Tarihin Geleneksel Yağı: Tereyağı Ve Yapımı

Bugün biraz gerilere gidelim. Yani çocukluğunuza. Evet, gidin gidin gidin… Nereye vardınız? Salçalı ekmek mi?Yazıyı Oku

KEBAP SEVERLERE ALTI EZMELİ TARİFİ

KEBAP SEVERLERE ALTI EZMELİ TARİFİ

Kebap sevenler bu tarife bayılacaklar. Ayrıca evde rahatlıkla restoran lezzetinde kebap yapılabildiğinin kesinYazıyı Oku

Portakallı Muzlu Naz Kurabiye

Portakallı Muzlu Naz Kurabiye

Hem çok pratik hem de içinde katı yağ olmayan oldukça kolay yapımlı bir krabiye tarifim var sizlere. Aslında kYazıyı Oku

Tavuk &Karidesli Thai Köri

Tavuk &Karidesli Thai Köri

Dünya mutfakları arasında favorilerimin başında Tayland Mutfağı geliyor. Belki acı ve baharatı çok sevdiğim içYazıyı Oku

FACEBOOK