Etin iyi pişmesi ve yumuşak olması için

Etin iyi pişmesi ve yumuşak olması için

Yazar :

Et pişirmek biraz dikkat ister. Etin pişerken kurumaması ve yumuşacık olması için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte et pişirme ile ilgili bilmeniz gerekenler. Et bir parmaktan kalın olursa pişerken kurur ve sertleşir. Bir parmaktan daha kalın olması gerekiyorsa, bıçak ile üstlerine kesik atabilirsiniz. Etin kurumasını engellemek için, tava veya ızgaranın ısınmış olması gerekir. Etlerinizi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve çok çevirmeyin bu şekilde etin kuruması engellenir. Etin yumuşak olması için, eti kızartmadan önce biraz limonun suyunu ete sürüp biraz bekletin. Limon suyu sayesinde etlerimiz daha yumuşacık ve lezzetli olacaktır. Eti fırında pişiriyorsanız, fırın sıcaklığın 180 derecede olması gerekiyor....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

Kedidili bisküvi kullanarak kek pişirmek için fırın kullanmayacağınız Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi, Evdeki PasYazıyı Oku

Fırında Lezzetli Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

Fırında Lezzetli Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

Genel olarak daha sağlıklı ve daha lezzetli yemek pişirmenin bir yolu olarak bilinen ve doğru kullanıldığındaYazıyı Oku

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak çorbalardan devam ediyorum. Herkese merhaba😊ben yaz kış fark etmeden çoYazıyı Oku

Hurmanın sürprizi

Hurmanın sürprizi

Herkese merhaba. Blog da kişisel gelişim yazıları, zayıflama önerileri, dizi önerileri, kitap önerileri, tarihYazıyı Oku

TOPALAK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TOPALAK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bol malzemeli nefis bir tarifimizle geldik bu gün.  Topalak çorbası İçinYazıyı Oku

Portakallı irmik tatlısı tarifi ( revani tatlısı)

Portakallı irmik tatlısı tarifi ( revani tatlısı)

Mis gibi portakal kokulu nefis bir şerbetli tatlı tarifi portakallı revani tatlısı (irmik tatlısı tarifi ) şiYazıyı Oku

Yemek Yerken İki Kere Düşünmeniz Gereken Mekanlar

Yemek Yerken İki Kere Düşünmeniz Gereken Mekanlar

Yemek Yerken İki Kere Düşünmeniz Gereken Mekanlar İnternette özellikle de instagramda sayısız yemek ve mekanYazıyı Oku

Evde Kokusuz Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Evde Kokusuz Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Balık en az haftada bir gün sofralarımızda olması gereken bir besin. Fakat balık pişirmek dendiğinde hepimizinYazıyı Oku

Çayır Pilavı Tarifi

Çayır Pilavı Tarifi

1 kilo ön kol kısmından bütün kuzu eti iyice yıkandıktan sonra tencereye yerleştirilir. Üzerine bolca su eklenYazıyı Oku

Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır ?

Damat Paçası Tarifi, Nasıl Yapılır ?

Rumeli mutfağına ait bir yemek tarifi olup ülkemizde de sofralarımızı süsleyen bir olmuştur. Ülkemizde çok sayYazıyı Oku

FACEBOOK