Sadrazam Lokumu

Sadrazam Lokumu

Yazar :

sadrazam lokumu tarifi: Önce kremayı hazırlamaya başlayın. Bunun için küçük bir tencereye sütü koyun. Üzerine karıştırarak vanilya, un ve toz şekerini ilave edin. Pişerken bir taraftan karıştırın. Krema piştikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin. Soğurken de arada bir karıştırırsanız iyi olur.Diğer tarafta yumurtaları bir kaba kırın ve iyice çırpın. Köpürmeye başlayınca içine toz şekerini koyun ve karıştırmaya devam edin. Kabarmaya başlayınca içine un ve kabartma tozunu da ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Bu şekilde kekin hamuru elde edilmiş olacak.Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve üzerine kek hamurunu ince bir tabaka halinde yayın. Fırını 170 derece ısıtın ve arkasından tepsiyi fırına verin. Kekin üzeri pembe oluncaya kadar kadar pişirin....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Gürcü pastası tarifi

Gürcü pastası tarifi

Malzemeler 9 adet yumurta 3 su bardağı tozşeker 2 paket vanilya 200 gram margarin (1 paket 250 gram) 1 suYazıyı Oku

Yeni trend: Hekimlerden sağlıklı yemek dersleri

Yeni trend: Hekimlerden sağlıklı yemek dersleri

Hekimlerin ve beslenme uzmanlarının televizyon programlarına çıkıp halkı bilgilendirici açıklamalar yapmasınaYazıyı Oku

Ekler pasta tarifi

Ekler pasta tarifi

Ekler pastayı bilmeyen ve tadına bakmayan yoktur ekler pasta nasıl yapılır bu harika lezzet tarifi işte size eYazıyı Oku

Kokoreçci Önder Usta’dan Süt Kuzu Kokoreç

Kokoreçci Önder Usta’dan Süt Kuzu Kokoreç

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımızdan Kokoreçci Önder Usta‘dan davet aldım. Denizli Bayramyeri’nde İkYazıyı Oku

Havuçlu Lokum Tarifi

Havuçlu Lokum Tarifi

Sizleri enfes bir atıştırmalık tatlı olan Havuçlu Lokum Tarifi ile buluşturuyoruz. Yapımı ve malzemeleri kolayYazıyı Oku

Sofralarınızdaki asaleti tamamlıyor

Sofralarınızdaki asaleti tamamlıyor

Dünyanın en değerli yemek takımı Fine Pearl ile klasik yemek takımı anlayışına farklı bir boyut kazandıran KarYazıyı Oku

Daha fazla vakit kaybetmeden tanışın: Hünnap

Daha fazla vakit kaybetmeden tanışın: Hünnap

Eylül ve Ekim aylarında taze olarak bulunabilen, yılın geri kalanında ise kuru olarak tüketilen hünnabın faydaYazıyı Oku

Diş Şeklinde Yaş Pasta Yapımı

Diş Şeklinde Yaş Pasta Yapımı

Merhabalar, Özel günlerinize renk katacak çok özel bir tarifim ile sizlerleyim. Bugün şeker hamuru kullanarYazıyı Oku

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi

Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi

Fazla zaman harcamadan yapacağınız kebap lezzetinde Fırında Etli Sebze Yemeği Tarifi, Seyir Kafe sayfamızda viYazıyı Oku

Yemek Sosları Masum mu?

Yemek Sosları Masum mu?

Yemeğinizi tatlandırmak adına yaptığınız küçük dokunuşların gizli şeker kaynağı olabileceğini biliyor muydunuzYazıyı Oku

FACEBOOK