EKMEK HAMURUNDAN BASİT BÖREK

EKMEK HAMURUNDAN BASİT BÖREK

Yazar :

Geçen pazar, benim canım ekmek hamuru ile kolay pratik bir tarif hazırlamak istedi. Lezzet dergisinin ekmek hamuruyla yapılan tatlar bölümünde gördüğüm tarifi evdeki malzemelere uyarlayarak birazcık değiştirerek yaptım. Gerçekten çok lezzetli, yumuşacık puf puf bir şey oldu. Kahvaltı için ideal bir hamur işi. Hamuru ekmek fırınından alabilirsiniz ya da 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı instant kuru maya, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık su ve 1 adet kesme şekerle kendiniz yapabilirsiniz. Ilık suyun yarısını, kesme şekeri ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin. Kabarınca kalan diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.Üzerine nemli bez örtüp, 2 katı kabarana kadar ılık bir yerde bekletin. Hamurunuz hazır....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK

Evettt yanlış duymadınız , kremalı mantar çorbalı tavuk ... diğer adının Dubai tavuğu olduğunu duydum ama tariYazıyı Oku

Tavuk Büryan

Tavuk Büryan

Malzemeleri 6 adet tavuk baget 1 soğan Tuz Sıcak su Pilavı İçin 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardaYazıyı Oku

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Ejder meyvesi: Bu meyvenin inanılmaz faydaları var

Menşei Tayland, Vietnam gibi Asya ülkeleri olan bu egzotik meyve, Türkiye’de de üretimine geçilmesiyle son zamYazıyı Oku

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye, yapılabilecek en pratik ve en lezzetli kurabiye. Hem malzemesi az hemde pişme süresi çok kısYazıyı Oku

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

Özsüt’te Yazın Enfes Lezzeti ‘Kavunlu Panna Cotta’

İtalya’nın dünyaya armağanı panna cotta, çikolatalı ve orman meyveli çeşitleriyle uzun yıllardır Beyoğlu ÖzsütYazıyı Oku

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi

Akşam yemeğiniz için önerdiğimiz Tencerede Patates Köfte Yemeği Tarifi, sesli anlatımıyla izleyeceğiniz videosYazıyı Oku

Kinoa Kısırı

Kinoa Kısırı

KİNOA KISIRI Malzemeler 1 Su Bardağı Kinoa 2 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Domates SalçasYazıyı Oku

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Fırında Sebze Kızartmanın Püf Noktaları

Kızartma sofralarımızın baş tacıdır bence. Her zaman davetlerimde çay yada yemek ve hatta kahvaltıda mutlakaYazıyı Oku

Evde Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Yapımı

Hamilelik sürecinde 6. ayı bitirdim, bu sürede hiç işlenmiş gıda, şarküteri ürünü yemediğim içinde sucuk ile yYazıyı Oku

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’nin Ali Haydar’ı Ciğerci Nevzat Usta

Denizli’de sakatatı kokoreç olarak tüketiyorlar. Menülerinde ciğer bulunan mekanlar ana menülerine ek olarakYazıyı Oku

FACEBOOK