Ağaç Çileği Sirkesi Tarifi
Yazar : Yemek Tarifleri
Yemeklerde, balık, et yapımında ve ilaç olarak hastalıkların tedavisinde kullanılan çok faydalı bir tarif Ağaç Çileği Sirkesi Malzemeler 1 kilo ağaç çileği 3 su bardağı sirke 1 kilo şeker Tarifi Dağ çileklerini ağız kısmı geniş bir kavanoza koyup, tahta bir kaşık ile sıkıca bastırın. Sonra üstüne soğuk sirkeyi dökün. Kapağını kapatarak 6 gün bekletip, karışımı her gün bir kaşık ile karıştırın. Böğürtleni bir torba içine koyup, bastırmadan suyunun süzülmesini bekleyin. Her üç bardak su için 500 gram şeker ölçüp, her ikisini çok kısık ateşte karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın. Kısık ateşte 10 dakika kaynatıp,köpüğünü kaşık ile alın. Soğutun ve sıcak şişelere koyarak, ağızlarına mantarlayın. Afiyet olsun....Yazıyı Oku