Kolay Mayalı Hamur

Kolay Mayalı Hamur

Yazar :

Malzemeler * 2 kupa ılık süt (nescafe kupası) * 1 kupa ılık su * 1 kupa sıvı yağ * 1 çay bardağı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya * Aldığı kadar un ( 2 kg dan biraz az alıyor) İçi İçin * İçine istediğiniz iç malzemesi koyabilirsiniz * Peynir,kıyma,patates,pırasa,ıspanak gibi * İsteyen boş yapabilir. Üzeri İçin * Yumurta sarısı * Susam veya çörek otu Yapılışı Hamur malzemesini karıştırın iyice yoğurun, 30 dk. hamurun mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte koparın istediğiniz şekli verin, içine istersen,iz malzeme koyun ister boş yapın, üzerine bolca yumurta sürün susam serpin 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet Olsun....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

TARHANA ÇORBASI TARİFİ Malzemeler: 1 Su Bardağı Toz Tarhana 7,5 su bardağı sıcak et suyu (1 adet et su tablYazıyı Oku

KUDRET NARI NASIL HAZIRLANIR

KUDRET NARI NASIL HAZIRLANIR

Kudret narı şekil itibarıyla baktığımızda çevremizde gördüğümüz meyvelerden oldukça farklıdır. Olgunlaşmış halYazıyı Oku

Üç çikolatalı cevizli brownie tarifi

Üç çikolatalı cevizli brownie tarifi

Ceviz kalp ve kemik sağlığını korur, kilo kontrolüne yardımcı olur. ;) Üç çikolatalı cevizli brownie tarifiYazıyı Oku

KEFİR MAYALAMA VE KEFİR HALKKINDA

KEFİR MAYALAMA VE KEFİR HALKKINDA

Kefir hakkında yazılanlar çizilenler,konuşulanlar hep olumlu yönde...Bana doktorumun kemik erimesi için önerdiYazıyı Oku

Tavuk Suyuna Yoğurt Çorbası

Tavuk Suyuna Yoğurt Çorbası

Türk Mutfağının bu klasik çorbasını kim sevmez. Gripten yattığım şu günlerde mümkün olduğunca yediklerime özenYazıyı Oku

TİRAMİSU PASTA TARİFİ

TİRAMİSU PASTA TARİFİ

Tiramisu Pasta Tarifi ile çay ve kahve keyiflerinize eşlik edecek, pastane lezzetini aratmayacak enfes bir ikrYazıyı Oku

Mantarlı Karnıyarık Tarifi

Mantarlı Karnıyarık Tarifi

Hafif sıcak günlerde yenilecek ve ekmek batırabileceğiniz nefis bir yemektir karnıyarık. Patlıcan bostandan, kYazıyı Oku

AZICIK DA BUNU TANIYALIM: PİRİNÇ

AZICIK DA BUNU TANIYALIM: PİRİNÇ

Türk mutfağının herhalde en çok kabul gören yemeğidir pilav. Yani demek istediğim pek tartışılan bir konu değiYazıyı Oku

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Çok beğenerek sofralarınızda sıkça yer vereceğiniz Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi, sade ve basit anlatımı ileYazıyı Oku

PİSSİK YUMACI (EN PRATİK YEMEK)

PİSSİK YUMACI (EN PRATİK YEMEK)

Doğu yöresinde sıkça yapılan ve daha çok öğlen saatlerinde hazırlanması pratik olan bu yemeğin bir de öyküsü vYazıyı Oku

FACEBOOK