40 Yaşından Sonra Kırmızı Et Tüketimine Dikkat Edi

40 Yaşından Sonra Kırmızı Et Tüketimine Dikkat Edi

Yazar :

Yıl içinde kırmızı et tüketiminin en çok artış gösterdiği dönem olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Sindirimi zor besinler içerisinde yer alan et, yanında fazla miktarda karbonhidratla yenildiğinde, kolesterol ve kan şekeri düzeyinde ani yükselişlere sebep olabiliyor. Bu nedenle özellikle yüksek risk grubu içerisinde yer alan belirli bir yaştaki bireylerin dikkatli olması gerekiyor. Memorial Hizmet Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Uz. Dr. Bedia Sander, Kurban Bayramı’nda sağlıklı kalmak için önerilerde bulundu. Taze ve yağlı et sağlığınızı bozabilir Sağlıklı bir yaşam sürmenin temel unsurlarından biri dengeli beslenmedir. Dengeli beslenmenin ilk basamağı olan protein ve güçlü bir protein kaynağı olan et ise özellikle çocuklar, gençler ve doğurganlık çağındaki kadınlar için son derece önemli...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Peynirli Poğaça Tarifi

Peynirli Poğaça Tarifi

Hamur işlerini toplum olarak inanılmaz severiz, sanırım insanımıza bu özellik doğuştan yükleniyor. Ve bu hamurYazıyı Oku

Kolay Kebap Tarifi

Kolay Kebap Tarifi

Kolay Kebap Tarifi ile hem enfes bir yemek hazırlayabilir hem de evde bayatlamış pide, ekmek ya da bazlamalarıYazıyı Oku

ARAP KURABİYESİ

ARAP KURABİYESİ

Farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız ,Arap kurabiyesi derim. Haşlanmış yumurta sarısından yapılan bu kurabYazıyı Oku

Harika ve Besleyici İlik Çorbası Tarifi

Harika ve Besleyici İlik Çorbası Tarifi

Kışın iliklerimizi ısıtacak, yapımı biraz uzun zaman isteyen, ancak çok lezzetli, sağlık dolu ilik çorbası tarYazıyı Oku

Dünyaya nam salmış en iyi 5 ülke mutfağı

Dünyaya nam salmış en iyi 5 ülke mutfağı

Dünyanın neresine giderseniz gidin tattığınız lezzetler farklı duygular hissetmenize neden olur. Kimi zaman ayYazıyı Oku

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

Kaç Kişilik: 1-2 Hazırlama: 30dkPişirme: 1 saat 30dk 2Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kültürYazıyı Oku

Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli

Tezgahlar şeftaliyle doluyken şöyle mis gibi bir şeftali reçeli yapmadan olmazdı değil mi? Şeftali reçeli yazıYazıyı Oku

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı

Lezzet Hikâyeleri’nin yeni durağı

Saklı kalmış lezzetlerin ortaya çıkarıldığı yolculuğun yeni durağı, zengin yemek kültürüyle Şanlıurfa oldu. ÜnYazıyı Oku

Bulgurlu Karalahana Sarması

Bulgurlu Karalahana Sarması

Karadeniz’in meşhur karala lahana sarmasını duymayan yoktur. Daha önce denemediyseniz tarifemizden sonra bu leYazıyı Oku

Tavada Pratik Kek Tarifi

Tavada Pratik Kek Tarifi

Çayınız demlenene kadar hazır olacak Tavada Pratik Kek Tarifi, Evdeki Pastane sayfamızda beğenilerinize sunulmYazıyı Oku

FACEBOOK