Klasik Lezzetlerden Tereyağlı Bulgur Pilavı

Klasik Lezzetlerden Tereyağlı Bulgur Pilavı

Yazar :

Domatesli, yeşil mercimekli pek çok çeşidi olan bulgur pilavının sadesi de sevilir bizde. Tereyağlı bulgur pilavı baklagillerden, et yemeklerine ve köfteye kadar pek çok yemeğin yanında servis edilebilecek güzel bir yardımcı. Gerçi ben sadece yoğurt ve bulgur pilavından oluşan bir öğüne de hayır demem. Malzemeler 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 2,5 su bardağı kaynar su 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı Pilavı yapacağınız tencereye bulguru koyun, üzerine sıcak suyu ekleyip altını açın. Tuzunu atın ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın altını kapattıktan sonra, tereyağını eritin. Tereyağı fokurdamaya başladığında altını kapatın, pilavın üzerine ekleyin ve iyice karıştırın....Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Arap Tavası

Arap Tavası

Tüm malzemelerin hızlıca doğranıp karıştırılıp fırında pişirildiği yemekleri ayrı sevmişimdir. Ayrıca yemeğinYazıyı Oku

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Püf noktalarıyla Pankek Tarifi

Çocukların da benim de çok sevdiğim bir kahvaltılık hatta atıştırmalık tarifi vereceğim. Pancake yani pankek yYazıyı Oku

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Patlıcanlı Ezme Tarifi

Meze ya da salata olarak sofralarınızda yer vermenizi önerdiğimiz Patlıcanlı Ezme Tarifi,  sayfamızda seyirlerYazıyı Oku

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTA

Çalışan bir kadın olarak pratik tariflerin yeri doldurulamaz benim için. Bu tarifte tam da onlardan. Boş zamaYazıyı Oku

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi

Bisküvi kullanarak yapımı çok kolay hale gelen Pratik İmam Sarığı Pastası Tarifi, tüm ayrıntılarını takip edecYazıyı Oku

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Pratik Klasik Tavuk Sote Tarifi

Tavuktan yapılabilecek en pratik ve lezzetli tariflerden biridir tavuk sote. Yalnız püf noktalarını atlamazsanYazıyı Oku

Parfe Nasıl Yapılır

Parfe Nasıl Yapılır

Gerekli malzemelerle yapılan kremalı karışımın buzdolabında dondurarak hazır hale getirilmesine parfe denir. KYazıyı Oku

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker Pancarı Turşusu

Şeker pancarı turşusu nu biz yıllar önce yaylada bir restoranda keşfetmiştik. Annem her sene yapmaya çalışıyorYazıyı Oku

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı: Risotto, Porcini Mantarı, Bonfile

İtalyan Mutfağı Pek çoğumuz italyanca bilmemekteyiz fakat yemeklerini çok severiz. Bu durum da dili ve kültYazıyı Oku

ALTIN SÜT-ZERDEÇAL SÜT KARIŞIMI

ALTIN SÜT-ZERDEÇAL SÜT KARIŞIMI

Doğuda çok uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan zerdeçal , doğanın bir mucizesi Doğadaki iyileştirici özeYazıyı Oku

FACEBOOK