FIRINDA PATLICAN PİZZASI

FIRINDA PATLICAN PİZZASI

Yazar :

Patlıcandan en az 100 çeşit yemek yapılabilir bu tarif de onlardan biri ; ama en güzellerinden.. MALZEMELER : 3 Adet patlıcan 2 Diş sarımsak 2 Adet ince yeşil sivri biber 1 Adet Domates 7-8 Dilim salam 1 Çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri 1 Çorba kaşığı zeytinyağı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber 1 Tatlı kaşığı kekik YAPILIŞI : Patlıcanlar yıkanıp bir parmak kalınlığında dilimlenir.Tuzlu suya konulur. Biraz tuzlu suda bekletildikten sonra kurulanıp her tarafına bir fırça yardımıyla yağ sürülerek yağlı kağıt döşenmiş bir tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir.Patlıcanlar fırındayken 2 diş sarımsak ezilerek yağlanmış bir teflon tavaya konulur yeşil ince biberlerde minik minik doğranarak birlikte kavrulurlar. K...Yazıyı Oku

İLİŞKİLİ YAZILAR

Yağlama / Kayseri Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır?

Yağlama / Kayseri Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Kayseri'nin meşhur yemeği Yağlama yapılması istenYazıyı Oku

Hücre tahribatını engelleyen besinler var!

Hücre tahribatını engelleyen besinler var!

Sebzelerin gücü adına! İnsan DNA'sını doğrudan etkileyen ve olumlu yönde geliştiren sebzeler olduğunu söyleyenYazıyı Oku

Lezzetli Aşure Nasıl Yapılır?

Lezzetli Aşure Nasıl Yapılır?

Aşure, lezzeti kadar manevi değeriyle de mutfaklarımızda çok ayrı bir yere sahip. Tarihi Hz Nuh Peygambere dayYazıyı Oku

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Malzemeler:500 Gr Tel Kadayıf,200 Gr Tereyağı,250 Gr Ceviz İçi Şerbeti için:4 Su Bardağı Su,4 Su Bardağı ŞekeYazıyı Oku

MISIR UNLU PALAMUT TARİFİ

MISIR UNLU PALAMUT TARİFİ

Balık sevenler için nefis bir mısır palamut balığı tarifimiz var bu gün. Palamutun bolca olduğu bu günlerde siYazıyı Oku

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı Lahana Turşusu

Kırmızı lahana turşusunu hep lokantalarda yemeğe alışmışız ya, ben de bu sefer lokanta usulü yapmaya karar verYazıyı Oku

Ayvalık Cunda'da Ne Yenir?

Ayvalık Cunda'da Ne Yenir?

Burası Orhan Veli’nin “Şiir yazıyorum. Şiir yazıp eskiler alıyorum. Eskiler verip musikiler alıyorum. Bir de rYazıyı Oku

Kara Nohut (Mukaşer) Humusu

Kara Nohut (Mukaşer) Humusu

Siyah nohut yada eski adıyla Mukaşer Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş değerlerinden. Herşeyin beyazlaştırılıpYazıyı Oku

Enfes Kabak Tatlısı

Enfes Kabak Tatlısı

Kabak genel olarak sevilmeyen ve itici görülen bir sebzedir aslında. Fakat işin rengi böyle değildir. Kabak yeYazıyı Oku

Çıtır Ankara Simidi Tarifi

Çıtır Ankara Simidi Tarifi

Türkiye’de çeşidi en fazla olan şeyler köfte, tarhana ve simit sanırım. Her şehrin kendine özel bir köftesi, tYazıyı Oku

FACEBOOK